Ugrás a fő tartalomra

Hipnotikus sivatagi indietronica dallal tér vissza a Palo Canto

Továbbra sincs megállás az organikus electronica zarándoklat útján a Palo Cantonál. A tavaly novemberben berobbant, mára többszázezres streaminget számláló formáció újabb trackkel jelentkezik, amelyben első singlejükhöz, a West Windhez hasonlóan Nóvé Soma vokálja hallható. A duó atmoszférájában sok minden elfér a hipnotikus gitár riffektől, melengető textúráktól kezdve a sámáni kántáláson keresztül egészen a pulzáló ritmikusságig. A friss formáció novemberben debütált, első megjelenéseit nemzetközi szinten is jól fogadták, a Mixmag és az Electronic Groove magazin is elismerően írt róla, a Cercle pedig beválogatta hivatalos playlistjébe a lassan 200.000 streamnél járó dalt.


A Healing Sound az első megjelenésükhöz hasonló hangzásvilághoz tér vissza organikus gitárhangok, harmonikus electronica ütemek, nem evilági kántálásnak ható vokálok társításával. A klip fő motívumát adó sivatagi utazás metaforikus képe az összes trackben alapvető jelentésként szereplő belső útjárás és spirituális ébredéshez kapcsolódó gondolatoknak. A Healing Sound a többi Palo Canto trackkel egyetemben egyszerre lehet egy pihentető organica meditáció és elementáris erejű tánczene is, amely egymás után loopolva sem fárasztja ki hallgatóját. A dalt ezúttal is a berlini Zino Mikorey (Thom Yorke, Ry X, Moby, Agnes Obel ) masterelte.

„Az évet egy nagymarosi alkotótáborozással indítottuk, ahol összetettük az ősszel megjelenő lemezünk gerincét, itt finalizáltuk a Healing Sound című dalt is. Már a dal születésénél éreztük, hogy számunkra különleges lesz, és, hogy jól illene rá Soma hangja, akivel ismét öröm volt együtt dolgozni. Az eddig megjelent dalok közül talán ez a legkevésbé dinamikus,, illetve a legszellősebb, de úgy érezzük, hogy kezdjük megtalálni a saját hangzásunkat.” - mesélte a friss formáció a vadonatúj megjelenésről és tervekről.

A februárban megjelent, naplementébe nyúló live session videójuk által picit betekintést nyerhetünk, hogy milyen lesz élőben a Palo Canto, akiket előreláthatóan nyáron többször is elcsíphetünk Budapesten. A formáció jelenleg első lemezén dolgozik, amely októberben lát napvilágot, áprilisban pedig ismét egy új dallal térnek vissza.