Ugrás a fő tartalomra

Benedict Cumberbatch a Madame Tussauds Budapest új lakója

Mától Benedict Cumberbatch a Madame Tussauds Budapest új lakója. Sherlock Holmes megformálójának viaszmása Bécsből érkezett a Dorottya utcába és néhány hónapig biztosan marad. Cumberbatch figurájának ünnepélyes átadásán részt vett az Egyesült Királyság nagykövetsége, a Magyarországi Brit Kereskedelmi Kamara, valamint Cumberbatch állandó magyar hangja, Simon Kornél. 


Újra nőtt az egy négyzetméterre jutó sztárok száma a Dorottya utcában. A Madame Tussauds Budapest új figurát avatott, aki nem más, mint Benedict Timothy Carlton Cumberbatch. Az angol színészt a legtöbben Sherlock Holmes-ként, illetve a Marvel sorozat Doctor Strange-eként ismerhetik. Cumberbatch egyike a legkeresettebb brit színészeknek, akire a rendezők előszeretettel osztanak intelligens, felsőosztálybeli, úriember szerepeket a megjelenése és markáns hangja miatt. A brit sztár az egyik főszereplője Wes Anderson Henry Sugar csodálatos története című alkotásának, amely a legutóbbi Oscar-ceremónián szobrocskát nyert a legjobb rövidfilm kategóriában.

Benedict Cumberbatch maga is részt vett a figura megalkotásának folyamatában. Minden egyes viaszfigura hónapokon át készül a Madame Tussauds London melletti speciális műhelyében, kézművesek, művészek és egyéb szakemberek bevonásával. Sok esetben maga az alany is együttműködik a stábbal, így tett az angol színész is. Cumberbatch még néhány hajszálat is felerősített a saját figurája fejére.

A színész figuráját brit hangulatú eseményen avatták fel, amelyen részt vett Paul Fox, az Egyesült Királyság nagykövete, valamint a Magyarországi Brit Kereskedelmi Kamara is.

A viaszmás egy fotel karfáján ül, így a látogatók leülhetnek mellé, valamint kipróbálhatják az interaktív paneleket is. Cumberbatch 2015-ben a néhai II. Erzsébet királynőtől vehette át a Buckingham-palotában a Brit Birodalom érdemrendjének parancsnoki fokozatát. Az indoklás szerint az előadóművészetekben végzett kiemelkedő munkájáért és jótékonysági tevékenységéért érdemelte ki az elismerést.

Benedict Cumberbatch nemcsak az egyik legkedveltebb színész a világon, hanem roppant érdekes, sokoldalú személyiség is. Hat nyelven beszél folyékonyan, angol anyanyelve mellett japánul, németül, portugálul, kínaiul és görögül is tud. Egy évig egy tibeti kolostorban dolgozott önkéntes angol nyelvtanárként az indiai Darjeelingben. Filmes szerepei mellett gyakran vállal színpadi munkákat is, jellegzetes hangját pedig előszeretettel kölcsönzi videjátékoknak, dokumentumfilmeknek, reklámoknak és rádióműsoroknak is.


„Első találkozásomra Benedict Cumberbatch-csel egy forró nyári napon került sor a szinkronfilmstúdióban. Egy rovarcsípés miatt nem tudtam állni, ezért egy bárszéken ülve dolgoztam és a légkondicionáló is elromlott. Nehéz kezdés volt, de örülök, hogy azóta folyamatosan én adhatom a színész hangját. Ő egy tökéletes, precíz művészi gépezet, aki a távolságtartást is tökélyre fejlesztette. Személy szerint a Kódjátszma a kedvenc filmem tőle” – mondta el Simon Kornél.

„Benedict figurájának érkezése és a különleges világ, amit köré teremtettünk, újabb bizonyítéka annak, hogy nálunk mindig történik valami izgalmas. Cinema Kávézónk egyedülálló, 130 négyzetméteres LED falának köszönhetően egy gombnyomásra angol könyvtárszobát varázsoltunk a helyszínre, hogy vendégeink autentikus környezetben fotózkodhassanak ezzel az igazi brit úriemberrel” - mondta el Óhidi Zsuzsanna, a Madame Tussauds Budapest operatív igazgatója.  A Madame Tussauds Budapestben mindig találnak újdonságot és izgalmat a látogatók, így lesz ez tavasszal is, a produkció további meglepetésekkel készül.

forrás: Molnár Ágnes