Ugrás a fő tartalomra

A világ legjobb progresszív gitárosának kikiáltott PLINI az A38 Hajón lép fel

PLINI, az ausztrál gitáros, zeneszerző, akit Steve Vai is méltatott, debütáló lemezét az egyik legjobb instrumentális gitárlemezként jellemezve, de a Music Radar is a világ jelenlegi legjobb prog gitárosa címmel tüntette ki. A virtuóz gitárost augusztus 22-én mi is élőben hallhatjuk az A38 Hajón.


PLINI egy független szóló előadó Sydneyből, Ausztráliából. PLINI egyszerre szerez zenét, gitározik, rögzít, producerkedik és menedzseli az instrumentális progresszív rock egyedi márkáját – mindezt a hálószobájából. A tehetséges srác zenéjét olyan nagyok is dicsérik, mint Steve Vai, aki a kritikusok által is elismert HANDMADE CITIES című debütáló albumát úgy jellemezte, mint "az egyik legjobb, előremutató, dallamos, ritmikailag és harmóniailag mély, a rock/metal instrumentális gitárlemezek evolúcióját, amit valaha hallottam". PLINI-t a Music Radar 2017-ben a világ jelenlegi legjobb prog gitárosa címmel tüntette ki.

2017-ben és 2018-ban PLINI rendkívül sikeres headline turnékat indított Európában, az Egyesült Királyságban, Indiában, Észak-Amerikában és Ausztráliában. Ezek a turnék több tucatnyi teltházas koncertet hoztak számára a világ néhány ikonikus kisszínpadán, köztük a Los Angeles-i Roxy Theatre- ben, a londoni Islington Assembly Hallban és a melbourne-i Corner Hotelben. Ezt követte a SUNHEAD EP megjelenése 2018 közepén, majd az ezt követő világkörüli turné Európában, Észak- Amerikában, Ázsiában, Indiában és Ausztráliában.

Saját katalógusán kívül PLINI két jótékonysági kislemezt is kiadott: KO KI (2014) és EVERY PIECEMATTERS (2016) címen, amelyekkel több mint 10 000 dollárt gyűjtött a kambodzsai szegénységben élő közösségek számára menedéket és fenntartható lakhatást biztosító intézmények számára. PLINI- nek saját signature gitár modellje van a Strandberg Guitars-zal, de olyan neves cégekkel is együttműködik, mint a Yahama Music, a Dunlop, a D’Addario vagy a Fractal Audio.


forrás: Nagy Kátya