Ugrás a fő tartalomra

A véres vadnyugaton túl ott az anyai ölelés melege Lil Frakk új, banger klipjében

Új értelmet nyert az első lemezbeharangozó azzal, hogy Lil Frakk egy apokaliptikus sci-fi/western videóklippel együtt publikálta legújabb felvételét, a Django-t. A fanyar hangulatú, Doór producerrel készült trekk Frakk elmúlt egy nehéz évét írja le, amivel most végleg leszámolt.

Két héttel ezelőtt droppolta a közkedvelt rapper, Lil Frakk Hideg című, Doór producerálta dalát, amelyet egy érkező, ötödik nagylemez bejelentése kísért. Azóta pedig egy április 19-ei albumbemutató klubkoncert hírével is gyarapodott a projekt. Az Innen a név egy jóval elemzőbb és önreflexívebb anyagot ígér és ehhez hűen a szöveg sötétebb témákat is bátran beenged.

Habár az újabb felvezető dalszövegében nem találkozunk a Django névvel, mégis fontos dolgot emel ki Frakk ezzel, hiszen a felszabadulás szimbóluma lett a spagettiwesternek ikonikus filmje óta.

Kiderült az is, hogy a Hideg klipje tulajdonképpen csak egy filmelőzetes volt, ugyanis a Django-ban az egész háttértörténet kitudódik. A mesterséges intelligencia csak továbbemeli a felvétel érdekesség faktorát, a koncepcióról maga a klipkészítő csapat, a Drakula Collective tagjai meséltek bővebben: „A klip koncepciója Frakk éjjeli sétáját mutatja be a félig fiktív “ARBO” névre hallgató szórakozóhely környékén. Az útja során megfogalmazódik egy lehetséges “NEW ERA” képe, amiben a hamis kapcsolatok és szokások valódiakra cserélődnek. A Collective ebben a projektben is folytatja az “AI”-val való kísérletezést. Ezúttal a gaussian splat és point cloud megoldásokra esett a választás, amik segítségével hátrahagyott és az új világ közti átmenetet igyekeztünk bemutatni.”

forrás: Fehér Emma
fotó: Dobos Dávid