Ugrás a fő tartalomra

Teltház fogadta Peter Srámeket a Budapesti Kongresszusi Központban

Kevés bátorítással, egy szlovák kisfaluból kerekedett útra a nagy világba, alázatossága és kitartása pedig a sikerig emelte. Ő nem más, mint Peter Srámek, aki 2024. február 11-én közel 2000 fős, pótszékes teltház előtt – beleértve a rajongókat, a zenei és filmes szakma krémjét - adhatta elő a néhai Zámbó Jimmy, illetve a méltán híres, A Király című sorozatból jól ismert, saját dalait. Peter számára különösen kedves a Ne vigyázz rám című, új felvétel, amely a Budapesti Kongresszusi Központ színpadán hangzott el először és vastaps kísérte.
„Hova is mész, mondd mit remélsz? - A haverok szóltak rám: biztos leégsz, mert nem úgy beszélsz, mint a határ túl oldalán. Mondjatok bármit, csak a zene mi számít, indulok, ég veletek, még az is könnyen meglehet, hogy egyszerre két helyen is otthon leszek” – így szólnak a Ne vigyázz rám induló sorai, amelyek Peter történetét a reménytelennek tűnő kezdetektől mutatják be.

Ám minden korábbi hitetlenkedőre rákontráz az, amelyet az előadó véghez vitt a BKK rivaldafényében. Nem elég, hogy 2 órán keresztül, tiszta énekkel kápráztatta el a közönséget és óriási tömeg előtt adta át magát a zenének Peter, de együtt duettezett Delhusa Gjonnal, néhai Zámbó Jimmyvel – köszönhetően a mai színpadi technikának köszönhetően, sőt egy-egy videóüzenettel, Janza Katától, Fenyő Miklóstól, és a Korda-Balázs házaspártól is biztatást kapott a koncert elején.

A személyes résztvevők között még elcsíphettük Csepregi Évát, Végvári Ádámot, Zoltán Erikát, Zsédát, Sipos Pétert, Gergely Róbertet, A Király sorozat alkotóit: a rendezőt, Kovács Danit; és a filmproducert, Bodzsár Istvánt, valamint a zeneszerzőt, Csicsák Norbertet, és a dalszövegírót, Joós Istvánt, hisz mindenki ünnepe volt ez. Jankai Béla vezetésével az egykori Zámbó Jimmy zenekar is újjáéledt megidézve ezzel a néhai király övezte kultuszt. Az eseményt egy aranylemez átadás koronázta meg az egyébként már Fonogram-díjat is magának tudható Peter számára.

Akik lemaradtak a koncertről, legkésőbb március elején egy videóklip erejéig átélhetik a műsor hangulatát, hiszen a vadiúj Ne vigyázz rám-hoz forog egy klip is. Addig pedig beszéljenek a koncert alatt készült képek, a fotós, Schumi Csaba tolmácsolásában.


forrás:  Fehér Emma
fotó: Schumi Csaba