Ugrás a fő tartalomra

PREMIER! Mindennapos vívódásainkról írt többrétű dalt a Down For Whatever

"Carpe diem! Élj a mának!" - halljuk oly gyakran. Hogy ez mennyire nem egyszerű feladat az életben, tökéletesen bizonyítja a 2015 óta aktív Down For Whatever (Császár Róbert – gitár, Czink Zsombor – basszusgitár, Zsoldos Dávid – dob) újdonsága. A sötét hangulatú Kötéltánc-ban olyan témák merülnek fel a mélyből, mint a vágyak, a hibák beismerése, a szorongás, vagy éppen mindennapi vívódásaink a múltunk, a jövőnk miatt.

A friss-ropogós, eklektikus anyagban (hangfelvétel, mix: Diószegi Kiki, Stray Heart Records. master: Simon István, No Silence Studios) tehát ezúttal Kikiék  személyes világába tekinthetünk be, amelyhez 2000-es éveket idéző videó forgott. A kisfilm felvételeit Zsoldos Dávid, Császár Róbert készítette, az utómunkálatok szintén Robi kezei közül kerültek ki.

“A dalnak először az intrója született meg, amiből rögtön hallottuk azokat a nu-metal elemeket, amelyeken mind felnőttünk. A hangulat adott volt, nem volt kérdés az irány. Nyilvánvalóan a legfontosabb teendőnk az volt, hogy a saját világunk jelenjen meg benne, de szerencsére nem volt nehéz feladat. Mivel annak idején a többiek is ezzel a stílussal kaptak bele a zenélésbe, csak úgy pörögtek fel a sávok és mire feleszméltünk, készen is volt a “Kötéltánc”. Szeretem benne, hogy nem feltétlenül a tőlünk megszokott verzék köszönnek vissza, de például a breakdown kifejezetten minket jellemez. A dalszöveget tekintve könnyebb dolgom volt, mivel a verzék szótagszáma nem volt annyira kötött, mint az eddigi dalainknál, így szabadjára tudtam engedni a tollat. Úgy érzem egy igazán személyes, szimbólumoktól mentes történetet sikerült leírnom magamról és talán most még nagyobb betekintést nyújtottam a fejembe, mint eddig bármikor." - mesélte Kiki, a Down For Whatever énekese. “Vizuálisan is szerettük volna egy kicsit feleleveníteni azokat az éveket, amikor mindannyian a tévé előtt vártuk éjszakánként a legújabb klipeket az MTV képernyőjén.” - tette hozzá még.

A Kötéltánc hamarosan felkerül az összes ismert stream felületre. Amennyiben személyesen találkoznál a srácokkal, jó hír, hogy márciustól ismét útra kel a csapat, az AWS, az Escape My Shadows, A Király Halott, a Road társaságában.

szerző: nikiahatos