Ugrás a fő tartalomra

ÚJ MEGJELENÉS! Újra kiadják a Hobo Blues Band fájóan aktuális konceptlemezét

Negyven évvel ezelőtt jelent meg a HBB kultikus kiadványa, a Vadászat. A kerek évforduló és Földes László Hobo jubileumi koncertje apropóján az albumot az eredeti mesterszalagok felhasználásával újították fel, a végeredmény február 9-én jelenik meg a GrundRecords gondozásában.


Vannak a magyar rocktörténetben olyan albumok, amelyeken nem fog az idő vasfoga. Sőt, az eltelt évek, ha lehet, még nemesebbé teszik őket – végül örök klasszikussá válnak. Kétségtelenül ezekhez a kiadványokhoz tartozik Hobo Blues Band Vadászat című korongja is, ami annak ellenére, hogy mondhatni hirtelen felindulásból született, végül a hazai könnyűzene meghatározó klasszikusává vált.

Hobo és Deák Bill Gyula kettőse önmagában képes egy egyedi atmoszféra megteremtésére. Az album különlegessége emellett Tátrai Tibornak és Póka Egonnak köszönhetően a kivételes zenei sokszínűségében rejlik. A Vadászat folk-, blues- és rockzenei elemeket vegyít, ami a kiváló hangszereléssel párosítva összetéveszthetetlen végeredményt idéz elő.


A lemez dalszövegei úgyszintén kimagaslóak: Hobo sorai gondolatébresztőek, telis-tele vannak burkolt társadalomkritikával és sokszor személyes érintettséget tükröznek. A Vadászat nem egy egyszerű zenei album, hanem egy komplett művészeti alkotás, ahol a zene, a szövegek és az előadásmód összehangoltan hozzájárulnak egy örökérvényű világ megalkotásához. Így negyven év távlatából abszolút bebizonyítja, hogy a művészi kifejezés ereje nem ismer határokat.

A GrundRecords az újrakiadás esetében szem előtt tartotta ezeknek az értékeknek a megőrzését. A Fotexnet a kiadó rendelkezésére bocsátotta az eredeti Hungarotonos mesterszalagokat – ezek segítségével egy teljesen új, kiváló minőségű átírás készült az analóg felvételekről. Az anyagot Rozgonyi Péter hangmérnök szigorúan az eredeti keverési arányokhoz ragaszkodva maszterelte újra. Az így kapott dupla CD füzete is az eredeti hanglemez lekicsinyített replikája. Tartozik hozzá egy 32 oldalas különálló könyvecske Hobo előszavával, a teljes szövegkönyvvel és rengeteg korabeli Hobo Blues Band képpel.

A Vadászat képes arra, hogy felidézze a múlt történéseit, amik sajnos most is fájóan aktuálisak – miközben inspirációt adhat a jelen és a jövő generációi számára. A jubileum és az újrakiadott változat remek alkalmat kínál arra, hogy tudatosítsuk: a kiemelkedő, emlékezetes művek milyen időtálló élményt tudnak nyújtani.

forrás: Seprényi Fanni