Ugrás a fő tartalomra

Legfontosabb, legszemélyesebb dalát mutatja be a Fluida

Második dalát jelenteti meg Fluidia, ami az alkotó édesapjához íródott. A Forgószél drum and bass hangulata után a downtempos arcát mutatja a projekt új dala, a Messziről, amit február 23-án hallhat élőben a közönség a Turbinában.

„Fluidia egyszerre az én művésznevem, a zeném folyékonyságának jelzője, és sokszor hivatkozom rá helyszínként is, mint egy elképzelt világra, amiben alkotok. A név is a zeném folyékonyságából ered, a ”fluiditására” rímel az. Ebbe az alkotóközösségbe tartozik Zoli és Gabi is, akik alapvetően a háttérből segítik a dalaim megszületését produceri szinten, de a koncerteken zenésztársként és egyébként barátként is részei Fluidiának.” – meséli Szőcs Szimonetta, Fluidia projekt mögött rejlő főszereplő.

A Forgószél világa után a Messziről egyértelművé teszi, hogy sokoldalú alkotói közegről van szó.

„A nap nagy részében a gondolataim a dalírás körül forognak és mindent jegyzetelek, felveszek, ami eszembe jut. Így mindig vannak alap ötleteim, szövegkezdeményeim, de azt az igazi inspirált állapotot, ami megadja az új track irányát, tempóját, hangulatát, szerkezetét, végleges szövegét, mindig Szolnokon, a stúdiónkban érem el, ezeken már közösen is dolgozunk. Hármunk között olyan alkotói kémia van, amit eddig sosem tapasztaltam, elképesztő módon inspiráljuk egymást. Három különböző irányból jövünk: Zoli a melankolikusabb hangulatú rock, Gabi az elektronikus, én pedig a klasszikus zene világából, és ennek a három teljesen különböző hozzáállásnak a közös halmaza teremti meg Fluidia hangzásvilágát. Olyan is előfordul, hogy a fiúk ketten készítenek egy instrumentál alapot, és arra írok topline-t, így készült a Messziről című dal is. A közös alkotási folyamatnak egyetlen kőbe vésett része van. Az első alkalommal egyhuzamban legalább 8 órát töltünk el egy készülő dallal, mert teljesen beszippant minket a flow.”

„Az összes eddig megírt dalomat egy saját, valódi élmény inspirálta, de számomra ez a legszemélyesebb, a legfontosabb, mert édesapámról, pontosabban édesapámhoz szól, akit kilenc éves koromban vesztettem el. Mivel négyéves korom óta csak vele kettesben éltünk, ő volt az egész világ számomra. Neki köszönhetem a zenei sikereimet is, mert ő indított el a pályán, és mindig hitt bennem, így ezzel a dallal hálálom meg neki mindezt. Minden alkalommal katartikus élmény előadni ezt a dalt, és átélni a hozzá kapcsolódó emlékeket. A dalhoz egy főképp fényképekből álló videoklip is készült, amelyeken édesapám látható.”

Aki szeretné színpadi körülmények között is látni milyen Fluidia, annak már nem kell sokáig várnia. A produkció bejutott a DAL 40 legjobb produkció közé, de emellett készül az első bemutatkozó koncertjére is, ami február 23-án lesz a Turbinában.

„Február 23-án a Turbinában Kozmofobe és Dj Gandharva lesz a vendégelőadó. Áprilisban a Dürer kertben játszunk az Interurban zenekarral, majd májusban Szegeden a Jate klubban lépünk fel, de nagyon örülnék, ha lehetőségem adódna nyáron néhány fesztivál színpadára is felállni.” – meséli a dalírás melletti terveit Szimonetta.

Aki tehát szeretné megnézni Fluidia élőprodukciót az a TV képernyő mellett írja be a naptárába a február 23-i turbinás koncertet.


forrás: Bodó Bence
fotó: Bereczki-Budai Zsuzsi