Ugrás a fő tartalomra

Időtálló munka lett a Pesti színház A hazug előadása

Kizárólag az igazság mentén érdemes élnünk az életünket. Ez a legfőbb üzenete számomra Carlo Goldoni A hazug darabjának, amelyet február 24-én mutattak be a Pesti Színházban. Az előadást Horváth Csaba rendezte, a főszerepben (Lelio Bisognosi) Ertl Zsombort láthatjuk, továbbá olyanok bizonyítanak még a színpadon, mint Radnay Csilla, Petrik Andrea, Kőszegi Ákos, Lukács Sándor, Orosz Ákos, Brasch Bence, ifj. Vidnyánszky Attila, Bach Kata, Telekes Péter és Kövesi Zsombor.

Az időtálló A hazug Velence városában játszódik, ahol a valóságot túlságosan unalmasnak találó Lelio Bisognosi hazugságai alaposan felkavarják az állóvízet. Azzal, hogy a szinte folyamatosan improvizáló, mások tollával is gyakran ékeskedő Lelio hazugságait egészen elképesztő művészeti szintre emeli, uralni tudja környezetét. Egy pontig...

Szerettem a geometrikus alakzatokkal felépített díszleteket, a remek mozgásvilágot. Ez a darab nem egyszerű feladat a színészek számára, ugyanis komoly fizikai munkát is beletesznek, ami Ertl Zsombor,  ifj. Vidnyánszky Attila, valamint Orosz Ákos esetében egészen káprázatos teljesítményt jelent.











szerző, fotó: nikiahatos