Ugrás a fő tartalomra

HÍRLEVÉL: Valentin napon indul az áprilisi jegyértékesítés a Vígszínházban

Február 14-én 10 órától elstartol az áprilisi jegyértékesítés a Vígszínházban. A program február 12-én, hétfőn 8 órától megtalálható honlapon.


KRUM
Krum nagy reményekkel vágott neki külföldi útjának, azonban hazatérve csalódást kell okoznia édesanyjának és barátainak. Nem talált munkát, nem lett sikeres és nem találkozott élete szerelmével. Kissé csalódottan és motiválatlanul próbál visszarázódni a szürke hétköznapokba. Felkeresi régi szerelmét, hátha majd ő gyógyír lesz a problémáira… Hanoch Levin tragikomédiája arra keresi a választ, hogy mennyire vagyunk felelősek saját helyzetünkért vagy néha csak a körülmények áldozatai vagyunk? Van kiút a kilátástalanságból egy szebb és boldogabb jövő reményében?
Szereplők: Wunderlich József, Nagy-Kálózy Eszter, Ötvös András, Szilágyi Csenge, Hegyi Barbara, Seress Zoltán, Márkus Luca, Ertl Zsombor, Kövesi Zsombor, Brasch Bence, Gál Réka Ágota e.h., Hirtling István, Kukovecz Ákos e.h., Bukovszky Orsolya e.h.


„Ez a közönség, amelynek egyes tagjai semmiben sem hasonlítanak egymásra, hirtelen egyazon megrendülést élhetnek át, egyazon könnyre fakadhatnak és egyazon nevetésben törhet ki.” Így szólnak Hegedűs D. Géza szavai a Kinek az ég alatt már senkije sincsen előadásban, ami Arany János és Petőfi Sándor barátságán és a reformkori emberi kapcsolatokon keresztül hivatott bemutatni a kor nagyjainak szellemiségét. A Tanár úr szerepében Hegedűs D. Géza, továbbá az ifj. Vidnyánszky Attilával közösen vezetett prózai színművész osztály tagjai lépnek színpadra.


Igazán jó hangulatban telt február első péntek estéje a Vígszínházban, ugyanis a Sirály előadás után egy tartalmas közönségtalálkozón vehettek részt az érdeklődők. Kozma András az előadás dramaturgja és fordítója beszélgetett a színművészekkel. Többek között kiderült, hogy ki hogyan élte meg a különleges próbafolyamatot David Doiasvilivel, milyen egyedi technikákkal próbálták megfejteni, hogy az egyes karaktereknek mi a feladata, célja a darab során. Szóba került, hogy a Sirály mindenkiről szól, ahogyan próbálunk a mindennapokban szeretni és szeretve lenni vagy éppen célt találni az életünknek.