Ugrás a fő tartalomra

HÍRLEVÉL: Ismeretterjesztő kötettel bővíti kínálatát a

A Corvina Kiadó az idei évben is számos új ismeretterjesztő kötettel bővíti kínálatát. Céljuk továbbra is az, hogy a világszerte megjelenő non fiction könyvek közül a legértékesebbeket és a legizgalmasabbakat nyújtsák át a magyar olvasóknak.

Fordította: Kurdi Imre
E kötet nemcsak az 1945–1946-os nürnbergi per sajtónyilvánosságával kapcsolatos érdekességeket és furcsaságokat mutatja be, hanem a háttérben zajló eseményeket - a per tudósítóinak konfliktusait, titkos viszonyait és botrányait. Nyomon követhetjük a tárgyalóteremből és a fecskefészekszerű tudósítóhelyiségekből kilépő férfiakat és nőket, beleshetünk a Faber-Castell kastélyba, ahol együtt laktak és írtak, vitatkoztak és táncoltak, ittak és keseregtek. Sőt testközelből látjuk, miként befolyásolta magánéletük a szerzőket a per bemutatásában.


A Líra jóvoltából Nyáry Krisztián Így szerettek ők 3. című műve idén egy különleges ajándék is lehet Valentin-napon. A kötet díszcsomagolásban érkezik a Torta a dobozból édességműhelyben készült Valentin-napi mézeskalács társaságában.


Fordította: Lázár Júlia
Egy foszforeszkáló mosómedve, ami beszélni is tud, a síron túlról zeneművet komponáló művészek és alkotni vágyó írók, a Titanicot elsüllyesztő időutazók… Zseniális emberek válogatott hülyeségei: sok képtelen vagy képtelennek tűnő elmélet, amiben a világ jelentős művészei és tudósai hisznek és hittek. Einstein, Ringo Starr, Edison, Victor Hugo és mások elvetemült rögeszméi, amik kapcsán olykor csak sejtjük a logikus magyarázatot. Az abszurd elméletek olykor megnevettetnek, olykor elgondolkodtatnak. Az Eszement elméletek tökéletes választás akkor is, ha a könnyed, szórakoztató történeteket szereted, és akkor is, ha a különleges rejtélyek megszállottja vagy.


Marco Polo-kötetek
Utazd be a világot a Marco Polo-sorozat segítségével! Útikönyveink kívül-belül praktikusak: repülő- és túrabarátok, kényelmesen használhatóak akár utazás közben, akár egy városi séta vagy egy hosszabb kirándulás alatt. A frappáns, rövid, mégis egyedi ötletekkel és hasznos tippekkel tarkított kötetek számos izgalmas kulisszatitkot tartogatnak a nagyvilág szokásairól, ételeiről, látványosságairól.

Sorozatunk alábbi kötetei már előjegyezhetők: