Ugrás a fő tartalomra

HÍRLEVÉL: A hosszú élet tudományos alapjait szállítja le a 21. század kiadó

Hosszabb élet, jobb életminőség: ehhez segít hozzá Dr. Attia „használati utasítása”, amely a legfrissebb tudományos eredményeket összegzi a táplálkozás, testedzés és alvás, illetve a mentális, valamint érzelmi egészség köréből.

Az öregedés nincs kőbe vésve. Ha az ember odafigyel, meg tud indulni egy ösvényen, ami más irányba vezet – genetikailag alkalmasak vagyunk arra, hogy minden egyes évtizedben jobban érezzük magunkat a bőrünkben, mint az előzőben.

Egy tiszta tekintetű, sima arcbőrű férfi mesél a képernyőn. Jókötésű, izmos, valószínűleg rendszeresen edz. Nagyjából 35 évesnek tűnik. Ő Dr. Peter Attia, hosszúélet-kutató orvos. Jelenleg ötvenéves. Külsőre és gondolkodásban is fiatalabbnak tűnik a koránál. Drive nevű podcastjét rengetegen hallgatják a világon, Végigélni című kötete New York Times-bestseller, ami ezrek életét segített megváltoztatni.
A bokszolóból lett orvos mindig is sportos életet élt, magát szuperegészségesnek hitte, míg egy napon inzulinrezisztenciát diagnosztizáltak nála, ami a 2-es típusú cukorbetegség előszobája. Nem akarta ölbe tett kézzel megvárni, amíg leteríti a betegség, látott épp elég krízishelyzetet, amikor a traumatológián dolgozott. Elkezdte hát kutatni, hogy orvosi és az orvosok által nem használt módszerekkel hogyan lehetne megelőzni a bennünk rejtőző betegségeket.
Az orvostudomány és az emberek többsége is a gyors betegségek elhárítására, vagyis a gyors halál elkerülésére koncentrál. Nincsen meg a látószögük és az eszközük a lassú halál ellen. Pedig a lassú halál négy lovasa, akár az apokalipszis négy lovasa, előbb-utóbb mindenkit letarol. Az onkológus és traumatológus orvosból lett „longevity”, vagyis hosszúélet-szakértő, Peter Attia ez ellen a négy, lassú halált okozó betegség ellen nyújt megoldást könyvében. A négy „lovas” pedig a következő: szívbetegség, rák, neurodegeneratív betegség (az oly sok időst érintő Alzheimer-kór is), illetve 2-es típusú cukorbetegség és az azzal összefüggő anyagcsere-rendellenességek.

Dr Peter Attia az Early Medical alapítója. A Stanford orvosi karán végzett, a Johns Hopkins Kórházban szerzett sebészi képesítést. Onkológiai sebészi tanulmányokat az NIH Országos Rákintézetben folytatott, ahol a melanóma immunalapú kezelésére szakosodott. Az Aging című folyóirat szerkesztőbizottságának tagja. Népszerű podcastjának címe: The Drive.
Bill Gifford hétpróbás újságíró, a Spring Chicken: Stay Young Forever (or Die Trying) című New York Times bestseller szerzője. Írásai többek között az Outside-ban, a Scientific Americanben és a Men’s Healthben jelentek meg.



NON-FICTION SIKERKÖNYVEK
Extra árak, utolsó példányok, kedvezményes csomagajánlatok a 21. század kínálatában.


BOOKUP KÖNYVESBOLT
A Végigélni c. könyv már megvásárolható a BookUp Könyvesboltban (1137 Budapest Pozsonyi út 23.).