Ugrás a fő tartalomra

Hipnotikus indietronica live session a naplementében a Palo Canto tálalásában

Frissen megjelent, naplementébe nyúló live sessionjében két korábbi single-je mellett egy új tracket is villantott a multikulturális elemekből építkező organikus technot építő Palo Canto. Ezzel a zenei anyaggal betekintést nyerhetünk, hogy milyen lesz élőben a Palo Canto. Theta Waves nevet kapott instrumentális szám morajlást idéző hangokból építi fel jellegzetes analóg hangzásvilágát, amiből egy fokozatosan menetelő, hipnotikus szintetizátor arpeggio bomlik ki. A dalt ezúttal is a berlini Zino Mikorey (Thom Yorke, Ry X, Moby, Agnes Obel ) masterelte. A formáció jelenleg első lemezén dolgozik, márciusban pedig ismét egy új dallal tér vissza.
„Nyár végén készítettük első live session videónkat, összeszedtünk néhány hangszert és kütyüt, kivittük a természetbe, amely egy igazi spirituális élmény volt számunkra, alig várjuk, hogy hasonló impulzus érjen minket, így hamarosan elkezdjük összerakni a koncertműsorunk, mert szerencsére több kedves megkeresést is kaptunk. A fő prioritás emellett pedig az első lemezünk befejezése” - mesélte a Kedves Péter, Tóth Bertalan alkotta duó a vadonatúj megjelenésről és tervekről.


A Palo Canto egyszerre célozza meg hallgatói magasabb énjükhöz való spirituális közeledését és belső tisztulását - mintha csak a szent palo santo fa füstjét lélegeznék be lüktető beatek formájában. A duó atmoszférájában sok minden elfér a hipnotikus gitár riffektől, melengető textúráktól kezdve a sámáni kántáláson keresztül egészen a pulzáló ritmikusságig - azzal a nem titkolt szándékkal, hogy zenéje segítségével minden hallgató libabőrt kapjon a pillanattal való eksztatikus kapcsolódástól és transzcendentális élménytől. A friss formáció novemberben debütált West Wind című dalukkal, és a hozzátartozó sivatagi helyszínen forgatott, metamorfózis-szerű, pulzáló koreográfiájú táncos klippel. A Palo Canto első megjelenését nemzetközi szinten is jól fogadták, a Mixmag és az Electronic Groove magazin is elismerően írt róla, a Cercle pedig beválogatta hivatalos playlistjébe a lassan 200.000 streamnél járó dalt.