Ugrás a fő tartalomra

10 éves a Mamma Mia! Indul a jegyértékesítés!

10 évvel ezelőtt, 2014 nyarán mutatta be a Madách Színház a Mamma Mia! című musicalt, amely azóta több mint 500-szor került már színre. Az előadást a Madách Színházon kívül az ország több nagyvárosának sportcsarnokában is láthatta a közönség. A Szegedi Szabadtéri Játékokon, a Játékok történetében egyedülállóan, 5 évadban, összesen 21 teltházas előadáson aratott sikert a produkció.
A Madách Színház és Szirtes Tamás rendező a világon először kapott lehetőséget a jogtulajdonostól, hogy non-replica változatban vigye színre a világhírű ABBA-musicalt. A bemutató 2014 nyarán Szegeden, majd szeptemberben a Madách Színházban volt.

A Mamma Mia! musical az ABBA svéd pop/dance együttes slágereire íródott. A darab Judy Craymer producer ötlete volt, aki a Sakk musical 1983-as londoni bemutatóján dolgozott együtt a szerzőkkel, Björn Ulvaeus-szal és Benny Andersson-nal. A The Winner takes it all című dalról jutott eszébe Judy Craymernek, hogy az ABBA-dalokból színpadi mű is készülhetne. Judy Craymer 1997-ben bízta meg Catherine Johnsont, hogy írja meg a darabot. A Mamma Mia! ősbemutatója 1999. április 6-án volt a londoni Prince Edward Theatre-ben, és azóta is folyamatosan műsoron van a londoni West Enden.

A 10 éves jubileumi előadásra a jegyértékesítés 2024. február 23-án, pénteken, reggel 10.00 órakor indul a Madách Színház jegypénztárában, online a madach.jegy.hu oldalon 12.00 órától lehet jegyet vásárolni. 

forrás: Madách Színház