Ugrás a fő tartalomra

ITT A KLIP: Természetfeletti techno beatek, sámán varázslat a Palo Canto újdonságában

A Palo Canto, eredendően budapesti, de multikulturális elemekből építkező fúziós techno formáció és producer duó: Tóth Bertalan (Cloud 9+) és Kedves Péter (Belau) új projektje egyszerre célozza meg hallgatói magasabb énjükhöz való spirituális közeledését és belső tisztulását - mintha csak a szent palo santo fa füstjét lélegeznék be lüktető beatek formájában. A duó atmoszférájában sok minden elfér a hipnotikus gitár riffektől, melengető textúráktól kezdve a sámáni kántáláson keresztül egészen a pulzáló ritmikusságig - azzal a nem titkolt szándékkal, hogy zenéje segítségével minden hallgató libabőrt kapjon a pillanattal való eksztatikus kapcsolódástól és transzcendentális élménytől.


A friss formáció novemberben debütált West Wind című dalukkal, és a hozzátartozó sivatagi helyszínen forgott, metamorfózis-szerű, pulzáló koreográfiájú táncos klippel. A Palo Canto első megjelenését nemzetközi szinten is jól fogadták, a Mixmag és az Electronic Groove magazin is elismerően írt róla, a Cercle pedig beválogatta hivatalos playlistjébe a több, mint 100.000 streamnél járó dalt.

„Ez a dal egy spirituális techno-trip, amely az ősi energiákat igyekszik megidézni. A Peyote, az idén ősszel megjelenő lemezünk egyik izgalmas szemelvénye, a West Wind után szerettük volna megmutatni ezt is, valamint, hogy milyen stílushoz, stilusokhoz nyúlunk majd. Jelenleg egy live session videón dolgozunk, amelyet reméljük, hogy mihamarabb megoszthatunk” - mesélte a friss formáció a vadonatúj megjelenésről és tervekről.

A West Wind nemzetközi berobbantása után a techno duó újabb sámáni ütemeket ereszt az organikus négynegyedek szerelmeseire Peyote című trackjükkel. A vokált az elemi lüktetés cserélte fel, a hangzásvilágot energikus és experimentális jegyek alakítják egy lineárisan felépülő transzhipnotikus élménnyé, amely egyszerre repíti hallgatóját egy indián szertartás közepére vagy akár a Burning Man fesztivál naplementéjébe. A harmonikus marimba-beatek nyitánya hamar esszenciális acid electronicaba ível át, amihez a klip vonalvezetését uraló indián vajákos zarándoklata is sokat hozzátesz: mintha pejotl kaktusz bódulatában táncolna a tűz körül, előcsalogatva az ősi szellemek spirituszát.

A Peyote egy spirituális techno-trip, egy igéző vezényritmus a belső barangoláshoz, iránymutató tisztítótűz csiholáshoz - egy igazán mély alámerülés és felszállás egyesített impressziója, amely bárkit képes egyszerre nagyon közelre és párhuzamosan nagyon távolra utaztatni önmagán belül. A dalt ezúttal is a berlini Zino Mikorey (Thom Yorke, Ry X, Moby, Agnes Obel ) masterelte. A formáció jelenleg első lemezén dolgozik, februárban pedig első live session videójukkal jelentkeznek.