Ugrás a fő tartalomra

Csepregi Éva az Aréna színpad után a MAHASZ toplistát is meghódította

Előadóművészete és szűnni nem akaró alkotásvágya 50 év töretlen sikerhez vezette a Neoton Família meghatározó énekesnőjét, Csepregi Évát. Nemcsak a januárban tartott életműkoncert a bizonyíték erre, ugyanis Csepregi első helyen nyitotta a MAHASZ legfrissebb, hivatalos album toplistát a Magneoton által kiadott, Jubileum+ című, remaszterelt bakelit lemezével.


Ikonikus, széles mosolyával, színpadi profizmusával és örökzöld slágerekkel töltötte meg január 6-án a Papp László Sportarénát Csepregi Éva. Az énekesnő életműkoncertje alkalmából adta ki 11 slágerből álló limitált számban és kizárólag bakelit formában kapható lemezét, amelynek darabjait pillanatok alatt elkapkodták a rajongók ezzel listavezető pozíciót biztosítva neki a hivatalos, hazai album toplistán.

Az énekesnő és a Magneoton kapcsolata régre nyúlik, hiszen a 34 éves lemezkiadó egyik alapítója nevezetesen az a Pásztor László, aki egyben a Neoton Família zeneszerzője és egykori, oszlopos tagja volt.

Pásztor László így mesélt az alkalomból: „2002-ben Csepregi Évával már megjelent egy jubileumi lemez, aminek új változata most kapott egy plusz jelzőt. Felkerültek ugyanis a kiadványra olyan további dalok, amelyeket semmilyen fizikai hanghordozón nem lehetett meghallgatni korábban, mint például a „Tied vagyok” vagy a „Sűrű a dzsungel”. Amikor még a pályafutásomat kezdtem a Neotonnal, a bakelit volt a fő hanghordozó, mely közel 60 évvel később, most ismét reneszánszát éli az egész világon. Adott volt tehát a lehetőség, hogy megkoronázzuk a „Jubileum+”-szal a Papp László Sportarénában tartott életműkoncertet. Évával a kezdetek óta folyamatos és nagyon jó kapcsolatban vagyunk, a „Szép nyári nap” című, Neoton-musicalben is együttműködtünk. Ismerve őt, nem lesz megállás, ugyanolyan elánnal folytatja a színpadon és a stúdióban, ahogy eddig tette.”

A Magneoton hamarosan további bakelit-különlegességekkel jelentkezik az idei évben, melyek további részleteiről nem sokára értesülhettek. 

forrás: Fehér Emma