Ugrás a fő tartalomra

BULIZZ! Atmoszférikus black metal utazás a Wolves in the Throne Room-mal

A Wolves in the Throne Room igazi mesterei a különleges hangulatú black metal daloknak. A zenekar koncertjein is igyekszik megteremteni egy olyan hangulatot, mintha valamilyen ősi rítuson vennék részt. Új, Crypt of Ancestral Knowledge című friss kislemezük is ezt a szellemiséget hordozza, amelyet május 20-án nálunk is bemutatnak az Analog Music Hallbana Mortiferum és a Gaerea társaságában.


A 22 éve aktív Wolves in the Throne Room zenéje olyan, mint valami misztikus és melankólikus tisztelgés a viharok, az égő fa füstje és a Csendes-óceán északnyugati részén uralkodó vad energiák előtt. A zenekar ezt a hangulatot ragadja meg 2023 októberében megjelent Crypt of Ancestral Knowledge című új anyagán is. Az EP-n saját elmondásuk szerint két epikus metal szám és két indusztriális, atmoszférikus utazás hallható, amelyek a zenekar hangzását új, élénkítő irányba terelték. Az amerikai black-metal csapat pedig most ezekkel a megújult energiákkal tér vissza Európába. A banda társai ezúttal a szintén amerikai Mortiferum és a portugál Gaerea lesznek.

A Mortiferum számára is fontos ihletést jelent a Csendes-óceán északnyugati része, ahonnan származnak. Hangzásuk egyszerre pusztító és éteri: a ’90-es évek death doomjának purgatóriumi szellemiségét maniszesztálják saját zenéjükben, a sűrű és nyomasztó hangulatú, a kínok, a kietlenség és a transzcendens kétségbeesés túlvilági hallucinációit hordozva dalaikban. Legutóbbi, Preserved in Torment című lemezükkel 2021-ben a Billboard slágerlistájára is felkerültek, megszilárdítva helyüket az underground death metal egyik elsőszámú előadóiként. A harmadik fellépő a rejtélyes maszkok mögé rejtőzőtt Gaerea lesz, akiket az extrém metal új generációjának zászlóvívőiként tartanak számon.


forrás: Nagy Kátya