Ugrás a fő tartalomra

ITT A KLIP: Pimasz trackhez polgárpukkasztó videót szállított le az NLP

Pörgős zenei alap, fülbemászó dallamok és odamondós dalszöveg jellemzi az NLP Tulipán című dalát, amihez képileg egy legalább ennyire durván komponált videoklipet forgattak.


Manapság sokkal nagyobb réteg számára adott a lehetőség, hogy zenét készítsen profi minőségben akár otthoni körülmények között – ez nem kicsit könnyíti meg a kiugrást egy induló projekt számára. Ez a jelenség egyrészt áldás, másrészt viszont átok is, hiszen sokkal nagyobb a verseny, ahogy kitűnni is komplikáltabb az előadók tengeréből.

Erről a tényről az NLP egyszerűen nem akar tudomást venni, ahogy arról sem, hogy 2023-ban mennyi nehézséggel kell megküzdenie egy underground zenekarnak. És lehet, hogy a srácoknak éppen ez az önfeledtség a legnagyobb fegyvere. Legutóbbi számukat a népszerű Hundred Sins közreműködésével készítették el, és mi tagadás, a Backroom-nak méltó utódja a Tulipán, ami szintén az NLP Bordélyház című nagylemezén jelent meg idén tavasszal.

Legalább ugyanekkora sikernek könyvelhetik el, hogy az első zenekaros bemutatkozó koncertjükre teltház előtt került sor a Dürer Kertben, ahol az NFR társaságában örvendeztették meg a tombolni vágyókat.

A trap és a metal házassága elsőre furcsának is tűnhetne, pedig a két műfaj meglehetősen jól egészíti ki egymást... úgyhogy a szerelemgyerekük nemcsak él, de már felnőtt és alapított egy bandát, amit úgy hívnak: NLP. Viccet félretéve, ehhez a zenei egyveleghez egy kellően pimasz szöveg született, aminek a sorai Fehér Holló és Zeller – a két frontember – közös nyári élményét eleveníti fel, amikor egy dalszerző táborban szenvedtek a 35-40 fokban térerő nélkül, és a legmenőbb dolog, amit akkor magukénak tudtak, az a faházukban lévő légkondi volt.

Ha már a pimaszságnál tartunk, a polgárpukkasztónak is mondható klip tökéletesen kiegészíti a Tulipánt, ami egy igazi inside job, hiszen Rosta Márk nemcsak rendezőként, vezető operatőrként és vágóként jegyzi a végeredményt, hanem a zenekar tagjaként is. Márk így emlékszik vissza a videó forgatására: „Ez az anyag megfelelően prezentálja azt a pimasz, de profi vibe-ot, amit a koncerteken is láthatnak majd tőlünk az NLP rajongók. Nekem ez a dal egyébként személyes kedvencem már azóta amióta beszálltam a zenekarba.”

Ne húzzuk tovább az időt, hiszen valójában úgy is mindenki a Tulipán videóklipjéért görgetett el idáig:


forrás: Léderer Fruzsi