Ugrás a fő tartalomra

HÍRLEVÉL: Élőszereplős kalandjátékot fejlesztettek Kondor Vilmos új regényéből

A városi kalandjátékokat szervező Thousand Lives Studios és az Open Books kiadó első egész estés nagyjátéka, az Olimpia Árnyéka, Kondor Vilmos októberben megjelent, legújabb regénye, az Első Budapesti Olimpia alapján született. A januárban induló élőszereplős játék egy olyan, elképzelt Magyarországra kalauzolja el a résztvevőket, amely 1944-ben különbékét kötött a szövetségesekkel, s így sosem vált a Keleti Blokk tagjává, helyette békés kompországként virágzott fel a két nagyhatalmi tábor között.


"Budapest, 1968 júliusa. A magyar főváros és az egész ország izgatott lázban ég, hiszen kevesebb, mint egy hónap múlva kezdetét veszi az első budapesti olimpia. A világ minden tájáról érkeznek a sportolók, edzők, családtagok és turisták, hogy tanúi legyenek a Második Magyar Köztársaság és sportolói tündöklésének, akik számára Mexikóváros visszalépése soha vissza nem térő alkalmat jelent: hazai pályán versenyezhetnek azért, hogy a világ legjobbjai legyenek. A fővárosnak és a budapesti rendőrségnek példátlan kihívással kell megbirkóznia: rendet kell tartaniuk a Bábellé lett Budapesten, ahol nem csak a vívópáston, az úszómedencében vagy a stadionokban zajlik a küzdelem. A háttérben ugyanis a vagyonosok, a befolyásosak és hatalmasok játszák az egész országra kiterjedő sakkjátszmájukat, ahol a tét nem arany-, ezüst- vagy bronzérem, hanem élet, halál, béke és háború. Amikor pedig Kádár János rendőrfőkapitány meghívást kap egy nagy presztízsű sajtóeseményre, még nem is sejti, hogy karrierje egyik legnehezebb kihívása előtt áll” – hangzik a játék keretrendszere.

A Thousand Lives Studios első játéka tehát egy alternatív történelmi dráma. Egy olyan egész délutános kém- és karakter központú, LARP, amely Kondor Vilmos Az Első Budapesti Olimpia című regénye alapján íródott, 25-30 fő részére. Célja egy olyan fiktív Magyarország bemutatása, amely soha nem ismerte a vörös uralmat, s ahol a múlt sebei és bűnei nem üldözik a jelenig annak lakóit.


forrás: Bőhm Kornél, Baki Péter