Ugrás a fő tartalomra

BULIZZ: Ők lesznek a Nothing But Thieves előzenekara

A Nothing But Thieves február 12-én új albumával Budapestet is megrengeti, most pedig lehull a lepel a srácok vendégeiről is, előttük ugyanis a Bad Nerves nevű, egyre népszerűbb, Mick Jagger és Billie Joe Armstrong által is méltatott essexi banda játszik a Barba Negrában.


A Bad Nerves a Ramones és a Strokes egyéjszakás kalandjából születő fattyú – legalábbis így hivatkozik magára az öttagú brit csapat, akik vad, gyors és torzított popdalokat játszanak, olyan dallamokkal, amelyek olyan mélyen beleragadnak az ember agyába, hogy még a legképzettebb lobotomista is nehezen szabadulna meg tőlük. A csapat 2020-ban jelentette meg debütáló lemezét, rajta olyan dalokkal, mint a Baby Drummer, az Electric 88 vagy a Palace, megjelenése körül a negyedik legtöbbet streamlet előadónak számítottak Spotify-on.

A power pop megkoronázott hercegei néven emlegetett ötösfogat új mércét állít fel az adrenalinnal felturbózott pop-rock zenében. A zenekart nemrég Billie Joe Armstrong (Green Day) is beválasztotta az Oakland Coffee playlistjére, valamint Stone Gossard (Pearl Jam) is az egyik kedvenc zenekarának nevezte őket. A Jay Reatardra, Supergrassre és FIDLAR-ra emlékeztető hangzásukkal a Bad Nerves az USA című kislemezzel indította útjára a várva várt második albumukat, amelyhez amerikai és brit turné is tartozik. A teljes album 2024-ben jelenik meg egy sor kislemez után.

A lendületes csapatot Mick Jagger is így illette: ,valószínűleg a legjobb zenekar a bolygón jelenleg. Az biztos, hogy a punk nyersességgel operáló srácok előtt még nagy jövő áll, így érdemes lesz időben érkezni a Nothing But Thieves lemezbemutató koncertjére február 12-én, a Barba Negrába.

forrás: Nagy Kátya