Ugrás a fő tartalomra

BEST OF 2023: A LEGÜTŐSEBB KOLLABORÁCIÓK

Mindig nagyon kíváncsian várom azokat az anyagokat, amikor előadók, produkciók kollaborálnak egymással, különösen akkor, ha eltérő műfajok keverednek a közös munka által. Ebben az esztendőben akadtak meglepő párosítások, de olyan együttműködések is, amelyekre nem először került sor. Íme az én kedvenceim.


TOLVAI RENI - BÁNTASZ
Jövőre nagylemezt ad ki Tolvai Reni, erről a korongról szállított le több dalt az év második felében.  A Sztárbox egyik felvonásában LuvOli-val lépett színpadra, mégpedig a szókimondó, nyíltszívű Bántasz szerzeménnyel. Az anyag a közösségi médiák világát, a bántalmazást, egymás kritizálását járja körbe.

   

 T.DANNY, SZAKÁCS GERGŐ - AZ ÉLETEM
Szakács Gergő léleksimogató tehetségére még 2014-ben figyeltem fel, amikor olyan dalokhoz készített újragondolásokat, mint Fluor Tomi: Felébredni máshol-ja, vagy éppen Curtis és Majka: Csak te létezel-je. Gergő azóta hatalmas utat járt be, többek között a Follow The Flow élén ontja magából a slágereket. Mindeközben szólóban is építkezik minőségi anyagaival, ennek érkezett meg novemberben egy újabb darabja. Gergő ezúttal közreműködésben gondolkodott, napjaink egyik legnépszerűbb hiphop előadójának, T.Danny oldalán. Az Életem egy érzelmes, könnyed, önismeretet boncolgató anyag lett.

 

HALOTT PÉNZ, BYEALEX - OH IGEN!
ByeAlex népszerűsége vélhetően annak is köszönhető, hogy képes egyszerre felszabadító, ugyanakkor mély hangulatokat megjeleníteni dalaiban. Novemberben ő is egy kollaborációval lepte meg közönségét, mégpedig a Halott Pénzzel összeállva. A produkciók nem először alkottak közösen, korábban a Boldog leszek! dalt jegyezték együtt. Az újdonság, az Oh igen! a bizalom, a szerelem, az egymásba kapaszkodás témáit írja le.

 

HOOLIGANS, DIÓSZEGI KIKI - FEKETE SZIVÁRVÁNY
Az év második felében alaposan elkényeztetett minket a Hooligans. Amellett, hogy több klipet kiadtak, decemberben megjelent legújabb nagylemezük, a tizenhárom számot tartalmazó Fekete Szivárvány is. A címadó anyag ráadásul közreműködést jelent, egyik kedvenc formációm (Down For Whatever) frontemberével, Diószegi Kikivel. Az eredmény ezúttal is karcos, tökös, erős lett.


szerző: nikiahatos