Ugrás a fő tartalomra

BEST OF 2023: EZEKET HALLGATTAM NOVEMBERBEN

Eljött december első napja, így hozom is a november során megjelent kedvenc dalaimat. Ezekben a hetekben is sok eklektikus szerzemény, album került kiadásra, íme azok, amelyek valóban megfogtak.

KÁLLAY-SAUNDERS - BRONX
Október után a novemberi favoritjaim közé is bekerült egy Kállay-Saunders újdonság. A BRONX András Amerikában töltött éveit írja körül, ám az érzelmesebb oldalát félretéve most megmutatja benne keményebb, harcos énjét is. A szöveget Kállay Saunders szerezte, a zenét ismételten az ír producer-dalszerző, anatuval közösen készítették.

T.DANNY, SZAKÁCS GERGŐ - AZ ÉLETEM
Szakács Gergő léleksimogató tehetségére még 2014-ben figyeltem fel, amikor olyan dalokhoz készített újragondolásokat, mint Fluor Tomi: Felébredni máshol-ja, vagy éppen Curtis és Majka: Csak te létezel-je. Gergő azóta hatalmas utat járt be, többek között a Follow The Flow élén ontja magából a slágereket. Mindeközben szólóban is építkezik minőségi anyagaival, ennek érkezett meg novemberben egy újabb darabja. Gergő ezúttal közreműködésben gondolkodott, napjaink egyik legnépszerűbb hiphop előadójának T.Danny oldalán. Az Életem egy érzelmes, könnyed, önismeretet boncolgató anyag lett.

HALOTT PÉNZ, BYEALEX - OH IGEN!
ByeAlex népszerűsége vélhetően annak is köszönhető, hogy képes egyszerre felszabadító, ugyanakkor mély hangulatokat megjeleníteni dalaiban. Novemberben ő is egy közreműködéssel lepte meg közönségét, mégpedig a Halott Pénzzel összeállva. A produkciók nem először alkottak közösen, korábban a Boldog leszek! dalt jegyezték együtt. Az újdonság, az Oh igen! a bizalom, a szerelem, az egymásba kapaszkodás témáit írja le.

TOLVAI RENI - BÁNTASZ
Jövőre nagylemezt ad ki Tolvai Reni. Erről a korongról szállított le egy újabb dalt, amivel a Sztárbox egyik felvonásában lépett színpadra LuvOli-val. A szókimondó, nyíltszívű Bántasz a közösségi médiák világát, a bántalmazást, egymás kritizálását járja körbe. 

DR. BRS, KIRÁLY VIKTOR - ORSIS
Azt hiszem DR BRS kiadta első olyan feldolgozását, ami nekem is tetszik. A 31-szeres platinalemezes producer ezúttal Király Viktorral dolgozott együtt, ugyanis Tunyogi Orsi - Ha lemegy a nap slágerét gondolták újra. Az anyag erőssége, hogy új szöveget kapott, mégpedig a zseniális, Artisjus-díjas Molnár Tamás jóvoltából. 


szerző: nikiahatos