Ugrás a fő tartalomra

SZTÁRBOX 2023: Brasch Bence a döntőben!

A Sztárbox első elődöntőjét a hölgyek összecsapása nyitotta meg, ahol Janicsák Veca és Berki Mazsi lépett a ringbe. Berki Mazsi négy menetben, egyhangú pontozással utasította maga mögé Janicsák Vecát. Nehézsúlyban a Vámpír és Medve, azaz Szegedi Fecsó és Brasch Bence nézett egymással szembe. Brasch Bence kiütéssel győzött és jutott tovább. Az elmúlt napok kommentháborúja után az este leginkább várt mérkőzése Istenes Bence ás Rácz Jenő között zajlott. 

Betegségektől és sérülésektől hátráltatva szállt szembe egymással Berki Mazsi és Janicsák Veca a Sztárbox első elődöntőjében. Noha az első menetben Janicsák Veca látványos találatára hördült fel először a közönség, Berki Mazsi aktívabban és pontosabban bokszolt ellenfelénél, és nem volt ez másképp a következő felvonásban sem. Féltávnál Janicsák is érezhette, hogy ez kevés lesz, és megindult előre a negyeddöntőben is látott tankszerű módon, de Mazsi rendre megelőzte őt a balegyeneseivel, és magabiztosan tartotta az előnyét. Az utolsó menetben Veca megint nekidurálta magát, de ismét Berki Mazsi akarata érvényesült, és megint csak többször is tisztán eltalálta ellenfelét. A Sztárbox szakmai supervisora, Kovács Kokó István szerint az eddigi legszínvonalasabb női mérkőzést láthatták a nézők, ahol Janicsák Vecának is voltak szép ütései, de Berki Mazsi sokkal jobb lábmunkával és védekezéssel, több találattal az énekesnő fölé kerekedett. Ennélfogva nem volt meglepő a pontozók döntése, akik egyhangúan Berki Mazsit ítélték győztesnek, így ő jutott be elsőként a Sztárbox döntőjébe.

Előzetesen Brasch Bence és Szegedi Fecsó meccse tűnt a legegyértelműbb kimenetelű összecsapásnak, a tévénézők és az rtl.hu olvasói is óriási fölénnyel a színészt tartották a favoritnak a mérkőzést megelőző szavazások alapján. Ehhez képest Szegedi Fecsó oroszlánként vetette rá magát ellenfelére és folyamatosan ütésekkel sorozta, ezek azonban Bence fedezékén landoltak. Bár sem megfogni, sem megijeszteni nem sikerült a színészt,  Kokó szerint az első menetet talán még el is vihette a vehemensen küzdő üzletember. Szegedi a második menetben sem vett vissza a tempóból, Braschon azonban ezúttal is látszott, hogy nagyon iskolázott bunyós, ügyesen tért ki a támadások elől, és közben pár pofont is kiosztott. Végül pedig Fecsó éppen úgy végezte, ahogy KKevin: az egyik támadása közben Brasch Bence egy jobbegyenessel úgy keresztbe verte, hogy a kombináció többi ütésére már nem is igazán volt szükség: Fecsó a földre rogyott, és bár fel tudott tápászkodni, egyáltalán nem úgy festett, mint aki folytatni tudná, a pedig bíró kiszámolta őt.


A Sztárbox első elődöntőjére a Roma Soul zenekar az LGT: Boksz című slágerét formálta a saját zenei világára.
 

A Sztárbox első elődöntőjének főmérkőzését Kiss Kevin extra produkciója vezette fel. Kevin a 2022-es X-Faktor legjobb férfi előadójaként robbant be a zenei életbe, ezúttal a Jennifer című dalát adta elő.