Ugrás a fő tartalomra

MEGJELENT a Belmondo új, 9 számos LP-je. Itt a Királyok kutyái!

Bakelit formájában jelent meg a Belmondo legújabb zenei anyaga, amelyen az utóbbi 2-3 év Czutor szerzeményei és négy vadonatúj dal hallható. Petőfi születésének 200 éves évfordulója előtt tisztelegve a költő három versét is megzenésítette a zenekar, sőt az album címét is (Királyok kutyái) az egyik Petőfi vers, A kutyák dala adta. További érdekesség, hogy két zenei kollaboráció hallható rajta. A lemez első dala (A fákról a formád jut eszembe) Volosinovszky György színész és a Belmondo közös szerzeménye, előadása. Az utolsó szám pedig egy Müller Péter Sziámival közös darab, a Lakik bennem egy kisgyerek.


A Királyok kutyái korongról hallhatunk szerzeményeket pénteken (11.10.) este a Turbinában, ahol Czutor Zoli bandája mellett a Víg Mihály alapította Balaton is muzsikál. Az eseményen fellép és konferál a Balaton egykori énekese, Méry Péter író. 

Czutor első zenekara, a szegedi Nyers a ’90-es évek közepén és második felében járta be az ország klubjait és fesztiváljait, elmondása szerint a Balaton akkora legendája volt a magyar undergroundnak, hogy örömmel vették, ha akárcsak Balaton dalok feldolgozásait játszó együttesekkel (pl. a debreceni Pekingi ősz) léphettek egy színpadra. Az ikonikus Nyers dalok a 2005 végén alakult Belmondo műsorának is szerves részét képezik, de a november 10-i estnek egy igazán különleges műsorszáma is lesz: Felcsendül a Megáll az idő című 1956-os sláger. Ennek az apropója nem is annyira a nemzeti ünnep közelsége, hanem az, hogy az azonos című 1982-es magyar film (amelyet egyesek a valaha készült legjobb magyar filmnek tartanak) gimnáziumi zenekarát a Balaton alapító- és a koncerten is fellépő tagjai (Víg Misi és Méry Péter) alakítják.