Ugrás a fő tartalomra

ITT A KLIP: Lóháton ülve, Pocahontas-szal közösen, mekis burgert felfaló előadó? Létezik

A pocahontASS deep house és rap egyedi fúziója, amelyet cibi írt és szerzett, Beatrick (Co Lee, Beton.Hofi, Hundred Sins) produceri közreműködésével. A dal egyesíti a hipnotikus, elektronikus ütemeket a rap lírai áramlásával, olyan hangzást létrehozva, amely itthon még igen ritka jelenség. A felvétel egy óriási látványvilágot kapott most egy új videóklippel.


cibi az új vizuál történetszálában egy balkán beütésű autómosó alkalmazottja, aki épp egy nagyon fárasztó és hosszú nap végén tart. A munkaidő lejártával leadja a főhős a műszakot és munkásruhában elindul haza. A kijáratban a címadó - pocahontASS - várja őt lóháton, ami teljesen átlag saját mindennapjaikban. A hihetetlen fantáziával rendelkező rendező pedig éppen az a Pablo Péter, aki a Pogány Indulónak kisfilmjéért és bongor idei Magyar Klipszemlén nyert videóklipjéért is felelt. Most már teljes hosszúságban megnézhető!

A trekk egyébként a felvidéki származású alkotó FOMODEUS nevezetű, 10 számos albumprojektjéhez tartozik. A lemez fő tematikája az életre vetített fear of missing out különböző perspektívákból. cibi nem titkolt célja, hogy a lemezzel egy mindent elsöprő, új hullámot képviselhessen. Több elektronikus műfaj is megjelenik majd hiphoppal vegyítve és cibi-vájbokkal fűszerezve. Így például lehet számítani különböző house, techno, drum ’n’ bass, dubstep és trance variációkra, hol energikusabb, hol érzelmesebb formában.


cibi háttere: Felvidékiként költözött Budapestre, egyetemi évei alatt bankban dolgozott és verseny szinten MMA-zott, brazil jiu-jitsuzott. Sportolói karriercéljait egy komoly sérülés és a covid teljesen megváltoztatta. A közgáz mester diploma megszerzését követően egy dubaji székhelyű startupban kezdett el dolgozni, de művészeti beállítottságú ember lévén, irodai munkája mellett dalszövegeket és dalokat is írt. Olvasva a reakciókat első dalai és fellépései után elgondolkodott, hogy érdemes lehet zenei pályára lépni. Egy random gondolatból adódva történt, hogy írt kedvenc producerének - nem mellesleg itthoni körökben az egyik legnépszerűbbnek –, Beatricknek (Co Lee, Beton.Hofi, Hundred Sins, ajsa luna, Müller Dávid) és elküldte neki a felvételeket, aki válaszolt is. Rövidesen megvalósult első közös munkájuk, a sci-fi, amely elindította cibit az úton.

forrás: Fehér Emma
fotó: Szöllősi Tamás