Ugrás a fő tartalomra

ITT A KLIP: A magyar homokdűnék ikonikus helyén énekelt Istenhez Peter Srámek

Meghökkentő helyszínen forgott klippel kedveskedik az ünnepekre az istenadta énektehetségű Peter Srámek. Az előadó koncertjeinek kötelező darabja a Szeress Istenem, amelynek videófelvételéhez méltó környezetet éppen abban a templomban talált, amelyet évtizedekkel ezelőtt Zámbó Jimmy is meglátogatott egy akkori nagy, gigaslágere kapcsán.


A Király sorozat filmzenei album egyik legmeghittebb szerzeményéhez készült egy csodálatosan fényképezett videóklip. Peter Srámek mintha tényleg Zámbó Jimmy egy reinkarnációja lenne, hiszen nemcsak muzikalitása és zenei érdeklődése, de a hittel kapcsolatos látásmódja is hasonlít a néhai királyéhoz – kár, hogy nem volt sosem lehetőségük találkozni. A szlovák származású művész - csakúgy mint Jimmy - istenhívő és elmondása szerint tehetségét egy magasabb rend segítségével kaphatta.

Mindenszentek után és a karácsonyi ünnepek közeledtével az emberek egy olyan lelkiállapotba kerülnek, amellyel mennyei gondviselőjükhöz is közelebb érezhetik magukat. Így ebben az időszakban a Szeress Istenem Peter rendezvényein is kulcsdal, a nézők pedig abszolút követelik a fellépéseken. A szerzemény félreérthetetlenül egy fohász és ezt Peter nehezen tudja könnyek nélkül elénekelni.

Bizonyára sokaknak feltűnik majd a nagy csavar, hogy a most elkészült, új videóklipet abban a fóti templomban rögzítették, mint az évtizedekkel ezelőtti, Nézz le rám, ó Istenem! Zámbó Jimmy-klipet. A külső, forgatási helyszín, noha egy végtelen sivatagnak tűnhet, bizony mégsem a Szaharán, hanem itthon, egy homokbánya területén volt.

A zeneszerző, Csicsák Norbert, aki egyben a 2024. február 11-én a Budapest Kongresszusi Központban megrendezésre kerülő, Peter Srámek élő nagykoncertjének rendezője és különleges hangszereléssel készül – ráadásul az eredeti Zámbó Jimmy Band fogja kísérni a koncert során felcsendülő Jimmy-dalokat Jankai Béla vezetésével.


A KIRÁLY album háttere:
Dupla CD formájában, tavaly megérkezett A Király – Filmzene & Symphonic korong fizikai és digitális formában, amelyben többek közt 11 Peter Šrámek által énekelt, Jimmy inspirálta dal mellett meghallgathatunk még több mint 10 eredeti Zámbó Jimmy-felvételt szimfonikus hangszereléssel, valamint egy korábban még soha egyetlen lemezén sem hallott szerzeménnyel.
A dupla CD-ből álló A Király – Filmzene & Symphonic elérhető az ország összes, releváns cd-ket árusító boltjában és üzlethálózatán keresztül, illetve elérhetők az összes digitális platformon.

forrás: Fehér Emma