Ugrás a fő tartalomra

ITT A KLIP: 30 éves dalát öltöztette új köntösbe Kozsó

Nincs olyan ember, aki ne ismerné a Kozso vezette Ámokfutók formációt, amelynek masszív mennyiségű, 90-es popslágert köszönhetünk. Az idén 30 éves együttes repertoárjából a Ki az, aki szeret? minden Ámokfutók koncert egyik legsikeresebb dala.


A felvétel először a februárban debütált, Szállj velem! című válogatáslemezen jelent meg olyan zeneszámok mellett, mint a Szomorú Szamuráj, a Ne sírj vagy a címadó Szállj velem! újrahangszerelt verziói. A közönség azonban annyira imádja a retro diszkók világát idéző, elektropopos Ki az, aki szeret? című dalt, hogy az Ámokfutók frontembere egy videóklipet is megálmodott hozzá.

Kozsot erős érzelmi szálak fűzik az újdonsághoz: „Édesapámmal sok dalt írtunk együtt. Ő nagyon szereti a hagyományos motívumokkal ékesített dallam- és szövegvilágot, főleg, ha az modern köntösbe van bújtatva. Ha arra gondolok, hogy a „Ki az, aki szeret?“ első verziója már 30 éve készült, elérzékenyülök.” 

A videóklip a hűtlenség és a bizalom bonyolult kérdéseit járja körbe. Vajon mit csinál a párunk, amíg mi távol vagyunk? Illetve milyen a másik oldalon, a csalfa szerető szerepében lenni? A klipben egy fiatal pár személyesíti meg ezt a kapcsolati szálat, amely mindannyiunk számára ismerős lehet. A fülledt táncbetétekkel tűzdelt videóban természetesen Kozso is feltűnik.


forrás: Fehér Emma