Ugrás a fő tartalomra

ITT A DAL: Két új szám érkezett a tavasszal megjelenő Lilium Acoustic nagylemezről

Két dalt mutat meg tavasszal érkező nagylemezéről a Lilium Acoustic, ami vel beleláthatunk , merre is tart most a zenekar hangzásvilága.


„Mindenképp ezt a két dalt szerettük volna megjelentetni ezen az EP-n, mert ezek már saját dalok és habár hangulatukban különböznek, de ezek azok a stílus jegyek, amik legerősebben hatnak most a Lilium zenei világára. Mi népdal feldolgozásokkal kezdtük anno, úgyhogy a tavasszal megjelenő nagylemezen ezekből is lesznek majd.” - meséli Lili arról, hogy miért a Körhinta és a Volt egy álmom kapott helyet ezen a kislemezen.

„Eredetileg úgy volt, hogy most október végén jövünk ki a nagylemezzel, már a lemezbemutató időpontja is ki volt tűzve, de sajnos időközben Székely Veronika (hegedűs) veszélyeztetett várandós lett, úgyhogy szigorúan feküdni kell. Úgy döntöttünk, hogy nem szeretnénk megcsinálni nélküle a lemezbemutatót, az ő feladata nagyon összetett a zenekarban, ezért inkább tavaszra halasztottuk a lemez megjelenését és a lemezbemutató koncertet, ami április 4 - én lesz a FONÓ Budai Zeneházban . ”

Így viszont a hallgatók egy két dalos EP-t kaptak, hogy ne kelljen tavaszig várniuk az új dalokra. 

„A lemez címadó dala egy kívülről figyelő perspektívából szemléli az életet. Mint ahogy a dalban is elhangzik, megváltjuk a jegyünket arra bizonyos Körhintára, ahova csatlakoznak mellénk különböző emberek, szülők, testvérek, barátot. Együtt megyünk körbe-körbe, de nem tudjuk, hogy kivel meddig utazunk együtt, de az biztos, hogy mindenki okkal van az életünkben még akár a látszólag jelen téktelennek tűnő találkozások is. Ez a dal egyfajta állandó körforgást és egyben egy folyamatos megújulást, ugyanakkor az illúziót is jelképezni nekem.”

A dalok most is a megszokott munkametódusban születtek, Lili ötleteit a zenekar szólógitárosa Lala öltöztette fel, majd utána a frontember instrukció alapján Sütő Lala basszusgitáros írta meg rá a szöveget. A Körhinta folyamatos megújulása mellé a Volt egy álmom az ember vágyai iránti útját feszegeti.

„Mikor megszületünk, mindenki vágyakkal, álmokkal születik erre a Földre, amit szeretne elérni legyen az mondjuk hírnév, anyagi javak vagy siker. Bármennyit is érünk el ezekből nagyon fontos, hogy az ember értéke nem abban mérhető, hogy mi a státusza. Ne felejtsük el soha, hogy honnan indultunk, és hová tartunk. Ha erre odafigyelünk sokkal jobban fogjuk tisztelni magunkat és a környezetünket is.” – fejezi be Lili az EP-vel kapcsolatos gondolatait.

A lemezbemutatóra és a teljes albumra még várnunk kell, de addig is érdemes hallgatni a Lilium Acoustic dalokat, és felírni már jó előre: április 4., FONÓ

forrás: Bodó Bence