Ugrás a fő tartalomra

ITT A DAL: Karácsonyi balladával jelentkezett Hársházi Szabi

Karácsonyi emlék címmel egy meghitt karácsonyi dal született Hársházi Szabi zeneszerző és Lombos Marci dalszövegíró együttműködéséből. A szerzemény előadója maga a zeneszerző.


Szabi és Marci immáron 9 éve dolgoznak együtt alkotó-párosként. Megannyi sikeres, zenei televíziókban és rádiókban játszott közös szerzeményt sikerült már megalkotniuk az elmúlt közel egy évtizedben. 2020-ban mikor Szabi belekezdett előadói karrierjébe Lombos Marci bíztatására tette ezt.

„Sokat hezitáltam annak idején, hogy belevágjak-e az előadói karrierembe amikor már volt a fiókomba több olyan zene, amit a magam előadásában éreztem csak hitelesen közvetíthetőnek a közönség felé. Marcival akkoriban volt egy mély beszélgetésem erről. Gyakorlatilag főként ennek a beszélgetésnek köszönhető az, hogy 2022-ben lett egy - a MAHASZ slágerlistán is jól szereplő – bemutatkozó lemezem, s hogy azóta is folyamatosan készítem a dalaimat, amelyekből jópárnak Marci a szövegírója.” – árulta el Hársházi Szabi.

Az elgondolkodtató mondanivalóról, amit Hársházi Szabi karácsonyi dala hordoz magában Lombos Marci így nyilatkozott: „Engem mindig megdöbbent, mikor gyerekeket életszerű helyzetekben látok, hogy mennyi lehetőség van bennük. Hogy mennyire tudják tiszta fejjel és szívvel nézni a világot, amit aztán mint egy játszótér járnak be. Aztán jövünk mi - felnőttek - a magunk hülyeségeivel, rosszul kódolt reflexeivel, és elhangoljuk őket. Pedig hiszem, hogyha hagynánk őket jobban érvényesülni, és figyelni rájuk, sokkal többet ki lehetne hozni abból a masszából, amit mi életnek hívunk, és ez alatt nemcsak a saját életünket értem, hanem úgy általában ezt a nagy körforgást. Tulajdonképpen erről szól a dal… egy nagy “bárcsak” azért, hogy minden gyereknek lehessen esélye a felnőttek bizalmára, a szeretetre.” – nyilatkozta Lombos Marci a Karácsonyi emlék című alkotásról, amely elérhető az összes ismert online zenei platformon és kapott egy dalszöveges videót is.