Ugrás a fő tartalomra

BULIZZ: Újra Budapesten a La Femme

Az Akvárium Klubban lép fel május 25-én a francia újhullámos-retrofuturista-szintipop zenekar, a La Femme. Jövő év májusában ismét Budapestre érkezik a Marlon Magnée és Sacha Got által több mint 10 éve létrehozott francia zenekar, a La Femme.


A sok tagot számláló zenekar egészen különleges atmoszférát teremt koncertjein, hiszen zenéjüket rengeteg különböző műfaj inspirálja, beleértve a new wave-et, a rockot, a pszichedéliát és némi hatvanas évekbeli hangulatot. A Pitchfork csak úgy hivatkozik rájuk, mint “a jelenleg talán legnagyobb rock zenekar Franciaországban".

A banda számos aranylemez birtokosa, nyert Victoires de la Musique díjat (ami Franciaországban a Grammy-díjnak felel meg), és 2016-ban a Red Hot Chili Peppers európai turnéjához csatlakoztak előzenekarként. Jelenleg több mint 25 országban - többek között a Amerikában, Kanadában, Latin-Amerikában, Európában és hamarosan Ausztráliában is - több mint 140 dátumot felölelő, nagyrészt teltházas turnéjukat zárják. A La Femme 2022-ben minden spanyolországi és mexikói élményét egy albumba öntötte és kiadta Teatro Lucido című első, spanyol nyelvű lemezét. Ez az album ismét emelt egy szintet, és még sokszínűbbé tette a zenekar eddig is igen változatos repertoárját, hiszen flamencoval, pasodobléval és reggaetonnal kísérleteztek rajta. A lemez a híres Teatro Lucido színházról kapta a nevét, ahol többször is járt a zenekar. 2023-ban pedig megjelent második tematikus meglepetés albumuk is, a Paris-Hawai, ami hawaii szerelmes dalokat tartalmaz. A La Femme május 25-ei koncertjét bátran ajánljuk minden kísérletező kedvű zenerajongónak, az élmény garantáltan felejthetetlen lesz.


forrás: Ábel Nikolett