Ugrás a fő tartalomra

BULIZZ! Díjnyertes zenekarok koncertsorozata indul a Turbinában

Fülesbagoly Trip néven koncertsorozat indul Budapesten a Turbina Kulturális Központban a Fülesbagoly Alapítvány szervezésében. A havonta jelentkező esteken párosával lépnek fel a Fülesbagoly Tehetségkutató elmúlt hét évadát megjárt döntős produkciói. A Fülesbagoly Trip január 19-én startol a Taiga Peer és Ben T Kadar fellépésével.


A Fülesbagoly Alapítvány hosszú évek óta azon dolgozik, hogy a magyar könnyűzenei színtér működését segítse. 2016-ban indította az idén Music Hungary-díjra jelölt Fülesbagoly blogot, szervezi hét éve a 2023-ban Civil Díjra jelölt Fülesbagoly Tehetségkutató-sorozatot. Készített kizárólag zenei tartalommal Fedél Nélkül újságot. Harmadik esztendeje bonyolítja le az Él a Zene! kezdeményezést, melynek lényege, hogy egy napon át magyar zenével árasztják el az üzleteket, szállodákat, éttermeket, rádiókat és zenetévéket. Az alapítvány második évada mutat be Stage Darling! című podcast-sorozatával zeneiparban dolgozó nőket, az új széria épp november közepén indul.

 

A közhasznú szervezet ezúttal egy koncertsorozatot indít Budapesten, a Turbina Közösségi Házban. A Fülesbagoly Trip olyan produkcióknak biztosít fellépési lehetőséget, melyek megjárták valamelyik Fülesbagoly Tehetségkutató döntőjét, mi több, díjakat is kaptak. A fellépő zenekarok mind kiváló muzsikusokból állnak, a saját stílusukban értéket képviselnek, sok esetben kiemelkedők.


A koncertsorozat a Taiga Peer és Ben T Kadar fellépésével indul január 19-én a Turbinában. A Taiga Peer a shoegazing, new wave és pszichedelikus rock elemeket ötvözi, dalai kötetlenek, szabálytalanok, csapongók, hullámzók. Ben T Kadar egy budapesti énekes/dalszerző és zenei producer. Az elektronikus pop és alternatív hip-hop műfajaiban alkot lo-fi és a trap elemeket ötvözve.

A Fülesbagoly Trip sorozatban, 2024. első felében összesen 10 zenekar koncertet ad majd koncertet. Febrár 16-án az alter-prog-rock Görbe Bögre és a pop, jazz, funk, metal, grunge és alternatív műfajokat elegyítő Polytrip zenél. Március 15-én a Butterbros, akiknek célja a brit alternatív hard rock zenei stílus összemelegítése magyar dalszövegeikkel, valamint a 2022-ben az Öröm a Zene-fődíjas alternatív-synth/pop-rock Heavy Brains koncertezik. Április 16-án az alternatív tündérmetal Möbius, illetve a 2023-as Öröm a Zene-fődíjas, progrockot, jazzt, technot és még számtalan stílust ötvöző Gorg & Benzol lép színpadra. Végül május 17-én a Művészetek Völgyét, Campus Fesztivált, FEZEN-t, Sziget Fesztivált és SZIN-t is megjárt underground indie poprock Herself, valamint a számos nemzetközi jazzfesztiválon fellépő, jazz, soul, neo-soul, R&B, pop, hip-hop, valamint egyéb progresszív műfajokat vegyítő Ineffable muzsikál.

Az együttesek tehát párosával lépnek fel, minden produkció 1 órás koncertet ad. A január 19-i Taiga Peer-Ben T Kadar közös estre a jegyértékesítés elkezdődött.

forrás: Nagy Szabolcs