Ugrás a fő tartalomra

Az RTL-en lesz látható a Király című, Zámbó Jimmy élete ihlette sorozat

November 20-tól 21:15-től lesz látható az RTL-en A Király című, Zámbó Jimmy életéről készült tíz részes sorozat, amelynek eseményeit mindig hétfőtől csütörtökig követhetik a képernyőn a nézők. Az életrajzi ihletésű széria az énekes legenda felemelkedését mutatja be, amely bővelkedett konfliktusokban. Míg a történet legkevesbé sem fest idealizált képet a sztárról, visszarepít az időben és szól arról is, hogy a rendszerváltás milyen hatással volt a magyar zenésztársadalomra.


A Király (Unio Film Kft.) az RTL saját fejlesztésű sorozata. Herman Péter drámai és szórakoztató műsorokért felelős igazgató, Kovács Dániel Richárd főrendező és Zomborácz Virág vezető író, rendező és kollégáik többéves kutató és írói munka után kezdték meg a sorozat forgatását, amelynek képi világáért Gosztola S. Ábris felel.

Zámbó Jimmy különböző életszakaszait két kiváló színész alakítja: Nagy Ervin a már befutott, népszerű, míg Olasz Renátó az énekes fiatalkori, útkereső énjét formálja meg. Ahogy feleségét Zámbó Editet is két nagyszerű színésznő Schell Judit és Staub Viktória formálja meg.

Az énekes életének meghatározó szereplőit, a családját, barátait és a magyar zenei világ ma is élő prominens személyiségeit Csákányi Eszter, Sipos Vera, Rainer-Micsinyei Nóra, Péterfy Bori, Bíró Panna Dominika, Herczeg Adrienn, Thuróczy Szabolcs, Szalay Bence, Schruff Milán, Ötvös András, Georgita Máté Dezső, Borsányi Dániel, Anger Zsolt, Lengyel Tamás, Király Dániel, Gyabronka József, Elek Ferenc alakítják.

A Király november 20-tól hétfőtől csütörtökig 21:15-től az RTL-en, Az Árulók-Gyilkosság a kastélyban után.


forrás: Sajtóklub - RTL