Ugrás a fő tartalomra

PREMIER! A kitartásért, az elköteleződésért küzd legújabb klipjével Böbe

Szécsi Böbe, azaz BÖBE legújabb dala két hete jelent meg, ehhez érkezett meg ma a képanyag, és állt össze teljes egésszé az énekesnő első magyar nyelvű EP-je. BÖBE szólókarrierje 2019-ben kezdődött, de egészen az idei évig angolul adta ki dalait, 2023-ban viszont elérkezettnek látta az időt, hogy magyar nyelven fejezze ki magát dalaiban.


„A szólóprojektem kapcsán ez tűnt a természetes következő lépésnek. Megjelent már egy EP-t, és egy debütáló albumom is angolul, így szerettem volna magamat egy újabb kihívás elé állítani aminek a magyar dalszövegírás bizonyult.” – mondja, és bár eleinte tartott a magyar szövegektől, végül pozitív élménnyé vált benne ez a dalszerzési folyamat is.

„Felszabadító érzés volt. Nagyon féltem tőle, mert azt gondolom, hogy magyarul nagyon könnyű klisés dalszöveget írni de magam is meglepődtem, hogy - bár valóban hosszabb időbe telt egy-egy dalszöveg megszületése - iszonyatosan jól esett az anyanyelvemen megfogalmazni, és kiírni magamból a gondolataimat. Élőben is ezt érzem, sokkal nagyobb súlya van annak, ha magyarul éneklem ki magamból azokat a dolgokat, amik foglalkoztatnak.”

Ennek az új, izgalmas kihívásnak a gyümölcse lett az EGYMÁS OTTHONA EP. A négy dalos kislemezről az első dal, az EGYEDÜL PÁRBAN egy nagy volumenű klip is társult, ami méltón nyitotta meg ezt az új érát. Ezután következett a MÉLYPONT, a NEKI UGYANÚGY, amellyel BÖBE bekerült a Spotify globális EQUAL playlistjébe is, most pedig befutott az EP címadó dala is, az EGYMÁS OTTHONA.

A track a MÉLYPONTéhoz hasonló vizuált már kapott, de BÖBE klipet is szeretett volna adni első a kislemez záróakkordjának. Czippán Dániel (COKORO stúdió), a klip rendezője a szöveg tartalmából inspirálódott:

„Szerintem amiről a dal szól, azzal a situationship-ek és a közösségi média korában egyre többen tudunk azonosulni. Divattá vált a könnyebb út választása, a felszínesség, a sebezhetőség kerülése, ez a generáció küzd az elköteleződéssel, meg a kitartással bármi mellett is. Ez ugyan lehet megment minket némi fájdalomtól rövid távon, de annak az árán, hogy ürességet hagy maga után. Ezt akartam a dalból különböző módokon én is megjeleníteni, teret adva annak is, hogy kisérletezhessünk a dal hangzásvilágára vizuális ötletekkel, és közben intim is maradjon.” – mondja.

A klip egy igazi szerelemprojekt lett, ami sok barát segítségével, közreműködésével készült el, így mind az énekesnő, mind a rendező szorosan kötődik az új vizuális anyaghoz:

„Böbével már egy ideje ismerjük egymást a zenei világból, sőt az egyik közös jó barátunk, Benji, aki szintén közreműködött a klipben, vele mindketten zenélünk külön-külön projektekben is (Belau-Paperdeer). Szóval az egész anyag a remek barátaink szívességéinek köszönhetően, saját eszközökből, szerencsés együttállásokból jött össze, ettől “passion project”-esebb nemigen lesz. Bene Gergő operatőr barátomat hadd emeljem még ki, akinek szintén legalább annyira sajátja ez mint a mienk Böbével, és ezúton is nagyon köszi minden barátunknak akik segítettek abban, hogy ez létrejöjjön.” – zárja Czippán.

Bár BÖBE általában konkrét koncepciókban gondolkozik, ha többdalos megjelenésekről van szó, az, hogy anyanyelvén szólalnak meg legújabb dalai, önmagában megadták a koncepciót: „Saját magam filter nélküli bemutatása. Azért fogalmazok így, mert az angol dalszövegeknél utólag azt érzem, hogy kicsit elbújtam a sorok mögé, ilyen módon viszont kendőzetlenül a közönség elé tudom tárni azt, hogy mi van bennem.” – állítja.

Az énekesnő életében új szakaszt hozott el az EGYMÁS OTTHONA, folyamatosan dolgozik újabb, magyar nyelvű dalokon, célja, hogy a jövő évben már egy teljesen magyar nyelvű koncertműsorral lépjen fel zenekarával.


forrás:  Horváth Luca