Ugrás a fő tartalomra

ITT A KLIP: Tehetségkutató paródiával jelentkezik az EVERFLASH

A DAL 2023 című dalverseny döntőjéig eljutó modern metál zenekar vadonatúj klipje eltér az eddig megszokottól, hiszen a Tovább című daluk a kereskedelmi televíziókban rendszeresen látható tehetségkutatók paródiájaként fogható fel.


A klipben felbukkanó zsűritagok és együttesek teljes mértékben a képzelet szüleményei. Természetesen, az EVERFLASH is beszáll ebbe a képzeletbeli versenybe, a zsűri nagy örömére.

A meglepő fordulatok megjelenítése mellett a csapat számára az is fontos volt, hogy megmutassa az együtteshez nemrégiben csatlakozó új gitárost, Tóth Pétert. A klip forgatása tehát az ő közreműködésével zajlott, mivel nyáron Bencze Márton úgy döntött, hogy kilép a zenekarból. Maga a dal tulajdonképpen erről a helyzetről szól. Arról, hogy a zenekar nem áll meg, hanem megy tovább a rögös úton, amely számukra is sok meglepetéssel és küzdelemmel van kikövezve. A csapat igyekszik leküzdeni azokat az akadályokat, amelyeket a rock és a metál műfaj perifériára szorulása gördít eléjük.

A klipnek ismét Koncz Gergely volt az operatőre és vágója, ezen felül a forgatókönyvet is ő írta. A fényekért Gallai Krisztiánnak jár az elismerés. A dal létrejöttében most is a hazai rock és metál színtér számos kiemelkedő alakja vett részt. A gitárok felvételeinél Vermes András segédkezett, az énekek a Grenma Stúdióban készültek, Botlik Matyi (The Grenma, Kies) szakértelmével, a zseniális keverés és mastering pedig ezúttal is Kiss Jocónak (Nova Prospect) köszönhető.