Ugrás a fő tartalomra

ITT JÁRTUNK: Méltó bulikkal búcsúzott el közönségétől a Cloud9+

Három nagylemez, valamint számtalan hazai, külföldi turné után a Cloud 9+ zenekar májusban bejelentette, hogy feloszlik. A hazai elektronikus zenei élet egyik megkerülhetetlen formációja szombaton az Akváriumban, vasárnap pedig az A38 hajón búcsúzott el közönségétől. Méltó, masszív, teltházas bulikkal.

Szivák Zsolti csapata 11 éven át bizonyított minőségi zenéjével. Az utolsó koncerteket sem aprózták el, a témákat tekintve széles skálán mozogtak, és bár akad sötétebb hangulatú szövegük, őrületesen jó tempójuk nem a mélybe lökte, sokkal inkább felrázta az embereket. A legbiztosabb slágerek felcsendültek mind a két helyszínen, így hallhattunk többek között olyan dalokat, mint a Lights, a Breathe In, vagy éppen a Supernova. Számomra az egyik legnagyobb kedvenc buli himnuszt évek óta a Járai Márkkal, FuraCsével közös Valaki mondja el jelenti, így nagy volt az örömöm, amikor szombaton Csabi, vasárnap pedig Márk csatlakozott a bandához. Egyetlen csajsziként Mc Fedora lépett színpadra, továbbá a mémek kapcsán nagy népszerűségre szert tevő, a Hide The Pain klipben szereplő Arató András bácsi is társult a srácokhoz, aki felhívta a figyelmet arra, hogy bár búcsúzunk, ne szomorkodjunk, hanem éljük meg a bulit. Okos, megacuki percek voltak vele.

Zsolti az a színpadi jelenség, akiről nehéz levenni a szememet, szuper hangja mellett feszes, precíz, nagyon technikás volt dob, üdítően szóltak az elektronikus hangminták. Míg az Akváriumban brutálisan energikus show-t kaptunk, addig az A38 Hajón meghittebb, családiasabb hangulat uralkodott, a buli végén pedig kevés szem maradt szárazon. Az volt az érzésem, hogy a fiúk nem akarják elhagyni a világot jelentő deszkákat, a közönség pedig nem akarja elereszteni őket. 

A csapat ezekre az alkalmakra egyedi merch pólókkal is készült, a koncertek után pedig türelmesen, szeretettel találkoztak a rajongókkal. Megható, megrendítő volt ezeket is látni.

Ez a  produkció valóban megunhtatlan, jó lett volna még újabb 11 éven át energiát gyűjteni velük. A magam részéről köszönöm, hogy ismételten remek koncerteken vehettem részt, bízom benne, hogy külön-külön, de sokszor hallunk még ezekről a kiváló zenészekről! Én figyelek. Sok sikert, ihletet, boldogságot a továbbiakra!

szerző: nikiahatos