Ugrás a fő tartalomra

BULIZZ! Rory Gallagher emlékkoncert Budapesten

2019 után újra a budapesti Analog Music Hall színpadán lép fel a Band Of Friends zenekar, melyben Rory Gallagher egykori zenésztársai idézik meg az ír blues-rock gitáros szellemét Halloween estéjén.


A zenekart még 2012-ben alapította a belfasti születésű Gerry McAvoy basszusgitáros, aki 1971 és 1991 között 20 évig volt Rory Gallagher zenekarának tagja. A formáció másik oszlopos tagja Brendan O’Neill dobos, aki szintén 10 évig segítette játékával a legendás ír gitárost (1981-91). A számos tagcserén átesett baráti összejövetel időről időre stúdió- és koncertlemezekkel is jelentkezik – jelenleg is két friss kiadvány van készülőben. A jól bevált trió felállás helyett az utóbbi időszakban már két gitárossal szerepelt a zenekar, de az aktuális turnéra ismét csavartak egyet a formáción: visszatért a korábban csak az amerikai koncerteken látható kiváló gitáros/énekes Davy Knowles, valamint először a csapat történetében billentyűs is csatlakozik David Cowan személyében.

Band Of Friends néven játszanak, de a muzsikájuk sokkal több, mint egy szokványos tribute bandáé. Náluk nem az a cél, hogy egy az egyben előadják Rory klasszikus felvételeit, hanem hogy megidézzék azt a hihetetlen energiát és szenvedélyt, ami Rory Gallagher dalaiból ma is árad. Négy év után térnek vissza egy kora esti koncert erejéig a Halloween-partira készülő Analog Music Hall koncerttermébe, és ezúttal is elhozzák a felejthetetlen kockásinges legjobb dalait. Tökös blues-rock buli van kilátásban!

Jegyek kaphatók a TIXA.HU online rendszerében, október 30-ig 7900 Ft, a koncert napján 8500 Ft-os áron. Limitált nyomdai jegyek rendelhetők az info@lots-music.com e-mail címen valamint vásárolhatók a helyszínen a koncert estéjén.

2023. október 31., kedd // Analog Music Hall, Budapest
Kapunyitás: 18:30 , Kezdés: 19:00
Helyszín: Analog Music Hall – 1116 Budapest, Kondorfa utca 8.

forrás: Csillag Zoltán