Ugrás a fő tartalomra

BULIZZ! 360 fokos koncert a Turbinában, a DJ Bootsie Kvartett és Marcel is színpadra áll

Kivételes koncerthelyszínné változik a Turbina nagyterme október 28-án, szombaton. Ekkor kerül sor az első 360 fokos koncert megrendezésére, amelyet a DJ Bootsie Kvartett és Marcel adnak. A koncert egyik különlegessége, hogy a színpadot 360 fokban körüljárhatja a közönség, igy minden szögből láthatja a zenészeket, akár számonként változtathatja a pozícióját.

DJ Bootsie
Közel három évtizedre visszatekintő zenei munkássága egy kivételesen egyedi és egységes alkotói pályát mutat, melyben mesterien keveredik az elektronikus hip-hop, basszuszene, scratch, a film- és népzenei elemek, a komolyzene és nyomokban a jazz.

Az Árral Szemben hip-hop pioníróktól, a Zagar és Yonderboi formációin keresztül, a film és alkalmazott zeneszerzésig szinte mindenben bizonyított. Egy ideje saját produkciójával járja a hazai és külföldi színpadokat, a DJ Bootsie Kvartett sodró lendületű koncertjei bővelkednek virtuóz és lélekgazdag pillanatokban, meglepő zenei fordulatokban. A zenekar ezúttal különleges helyszínen, egy a nézők számára 360 fokban körbejárható színpadon játssza el négy lemezének legjobb számait.

Előadók:
Programozás, Effektek, Lemezjátszó: Solymosi Vilmos DJ Bootsie
Dob: Lázár Tibor
Szaxofon, Furulya: Vázsonyi János
Ütőhangszerek, Vibrafon: Grünvald László

Marcel
Dudás Marcell (Marcel, Carmel) 12 éves korában megkapta első szintetizátorát, aminek a segítségével és amerikai hip-hop dallamok felhasználásával már készültek is az első művek. Később a Bernáth/y & Sons nevű formációval játszott technót. 1997-ben jelent meg az első kislemeze, amelyet '99-ben Németországban is kiadtak. Szerzeményei rengeteg válogatásra felkerültek és számos remixfelkéréssel is megkeresték. 2000-ben jelentkezett a második albummal, és elkezdődtek az élő fellépések is. 2002 tavaszán az egyik legnevesebb londoni, független kiadóhoz szerződött, ahol 2005 márciusában megjelent a harmadik nagylemeze. Ezt követően live act-je sorra látogatta a fontosabb fesztiválokat szerte Európában. Carmel néven a szintén angol Fluis Ounce kiadónál jelentek meg főleg nujazz felvételei.

19:00 - kapunyitás
19:30-20:30 - warm up: MARCEL

forrás: Turbina