Ugrás a fő tartalomra

BEST OF 2023: EZEKET HALLGATTAM OKTÓBERBEN

Eljött október utolsó napja, így hozom is a hónap során megjelent kedvenc dalaimat. Ezekben a hetekben is sok eklektikus szerzemény, album került kiadásra, íme azok, amelyek valóban megfogtak. 

HOOLIGANS - KÖRFORGÁS
A Hooligans mindig is megosztó formáció volt, ám szerintem jól áll nekik, hogy egy ideje karcosabb, harapósabb, zúzósabb hangzással alkotnak. A banda hamarosan kiadja legújabb, színesnek ígért albumát (Fekete Szivárvány), ennek érkezett meg az első előfutára a hónap során, a Körforgás.


KÁLLAY-SAUNDERS ANDRÁS, ANATU - HOMESICK
Immáron 13 éve, hogy anno a Megasztárban felbukkant Kállay-Saunders András. Az előadó azóta megannyi formában bizonyított már, de egy dolog nem változott: az, hogy hangja még mindig léleksimogató. Újdonságában ezúttal egy toxikos románcról mesél, amelyben közreműködő is akad Anatu személyében.

 

DOWN FOR WHATEVER - ÉBRESSZ FEL
2015 óta aktív Down For Whatever dalai a témákat tekintve széles skálán mozognak, ugyanis egyszerre pillanthatunk bele Diószegi Kikiék (Császár Róbert – gitár, Czink Zsombor – basszusgitár, Zsoldos Dávid – dob) személyes világába, ugyanakkor rafináltan kritizálják a társadalmat is. A szerzemények jelentős része sötét hangulatban íródik, bőven van bennük vívódás, fájdalom, csalódottság, káosz, őrület. Ezen számok táborát erősíti legújabb anyaguk is, az Ébressz fel. A friss-ropogós zenét egy videóklippel tálalták a srácok, amelynek felvételeit Bikali Sándor készítette, utómunkálatait pedig Császár Róbert végezte. 

   

szerző: nikiahatos