Ugrás a fő tartalomra

BEST OF 2023: EZEKET HALLGATTAM SZEPTEMBERBEN

Ma már októbert írunk, így hozom is a szeptemberben megjelent kedvenc dalaimat. Ebben a hónapban is sok eklektikus szerzemény, album került kiadásra, íme azok, amelyek valóban megfogtak.

4TRESS - MI CAMINO
4TRESS az a hiphop előadó, akinek mind a rap-, mind az énekstílusát nagyon kedvelem. Repertoárjában megtalálhatóak a velős, oldschool muzsikák, de a vokálisabb, éneklősebb szerzemények is. Ez a srác az én fejemet, lelkemet mindig képes helyre tenni. Nincs ez másként most sem, hiszen legfrissebb dalában többek között a célkitűzéseket, azok elérését, a kitartást állította fókuszba. 

   

A KIRÁLY HALOTT - TŰNJ EL!
Év elején Hámori Dávid, vagy másnéven a Mezítlábas dobos kilépett a Fish! formációból, persze Dávid azóta is igen aktív. Nemrégiben például kiderült, hogy csatlakozott A Király halott-hoz, akikkel a hónap során egy új dallal jöttek ki. A Tűnj el! szövegét Venyige Balázs, a zenét a banda álmodta meg. A háttér munkálatokban, pedig olyanok segítették a csapatot, mint Diószegi Kiki (énekfelvétel), Brucker Bence (mix, master, felvétel), Zsoldos Dávid (klip felvétel), Császár Róbert (a videó utómunkálatai). 

   

 BYEALEX ÉS A SLEPP - BOCSÁNAT
ByeAlex népszerűsége vélhetően annak is köszönhető, hogy képes egyszerre felszabadító, ugyanakkor mély hangulatokat megjeleníteni dalaiban. Szeptemberben egy igazán megrendítő tartalommal jött elő, amelyben a bocsánatkérésre, a megbocsájtásra hívja fel a figyelmet. A szerzemény szövegét Alex írta, a zenében Somogyvári Dániel támogatta, az i-re a pontot pedig egy csodálatos hegedűs, Harmath Hodász Klári tette fel. A klipet Lehonak köszönhetjük.
 

RÁCZ GERGŐ, ORSOVAI RENI - BLA BLA BLA
Ha valaki a nem működő, toxikus párkapcsolatok témájában keres dalokat, előbb-utóbb egészen biztosan találkozik Orsovai Reni, valamint Rácz Gergő számaival. A páros jó ideje ezt a témát járja körbe szerzeményeivel, a sorozatnak pedig a hónap során egy újabb darabja érkezett meg. A Bla Bla Bla megalkotásában olyanok erősítették őket, mint Gerendás Dániel (zene, szöveg, hangszerelés, keverés), valamint Hujber Szabolcs (szöveg).


szerző: nikiahatos