Ugrás a fő tartalomra

MEGJELENT! Járai Márk, CéAnne, valamint Böbe is bizonyít Hangácsi új albumán

A konyhában ülve kezdte el megírni a lemez első hangjait Hangácsi Márton, de nagyon nem jött az ihlet egy ideig a budapesti lakásban. Úgy döntött, bérel egy házat Jenőn, elvonul egyedül, és az inspiratív térben hamar meg is született a TüköReflex című album.

“Próbáltam kizárólag a dalokra és a mondanivalómra koncentrálni” - fogalmazott a zenész, aki egyedi hangzásával, looper előadásaival és ezer közül felismerhető hangjával évekkel ezelőtt beírta magát a magyar zenei életbe - eddig főként angol nyelvű dalokkal. A friss lemezen már csak magyar nyelvű szerzemények hallhatóak.

Az elvonulása 2022 májusában történt, a Rohan című dalát már akkor ki is adta, azonban az utána következő időszakban a kezdeti lelkesedése eltűnt, de ahogy eljött 2023 tavasza, ismét szárnyra kapott a fantáziája, és a lemez második fele is elkészült.


“Egészen őrült módon a munkálatok legnagyobb része az idei nyárra maradt, ami a koncert dömpinggel együtt nem volt egyszerű feladat. Úgy érzem, hogy ez lett az az anyag, ahol a legkevésbé kellett kompromisszumokat kötnöm határidő miatt” - mondta Marci, aki számos klubban, fesztiválon, rendezvényen fellépett, többek között a Sziget Fesztivál szombati napján szórakoztatta a közönséget - akkor épp angol - műsorával.

A TüköReflexen három dalban is van közreműködő énekes.

“Az együttműködésnél nálam eléggé lényeges, hogy emberileg is jóban legyünk, ha van kémia, a közös munka és dalok sem lehetnek rosszak. Így alakult, hogy Böbe, CéAnne és Járai Márk hangja is felcsendül 1-1 dalban” - mondta az előadó, aki elárulta, mire utal az album címe: “A TüköReflex cím utal egyrészt a minden dalnál jellemző önreflexióra és a tükörreflex-re mint a képalkotó eszközre. Hiszen minden dal szól valakiről, egyfajta album az emberekről, rólam, tudok hozzá kapcsolni vizuálisan is jeleneteket. A dalok felvétele, hangszerelése, keverése az én munkám. Masterben nagyon nagy köszönet illeti Anorganikot, akivel ez már a második nagylemez volt, amin együtt dolgoztunk.”

Marci október 5-én a Turbinában mutatja be a lemezt, ahol régi kedvenc dalok is persze megszólalnak, de a fókusz az új szerzeményeken lesz. Vendégelőadók érkeznek, az estére Ossó Balázs melegít be.


forrás: Léderer Fruzsi