Ugrás a fő tartalomra

KLIPPREMIER: Új dallal rázza fel az őszt a Nani On the Run

A májusban megjelent Running River után újabb klippel jött ki azt idei Veszprémi Utcazenét és Martonvásár Fülesbagoly tehetségkutatót is megjárt Nani On the Run zenekar, amely lemezük előfutáraként is szolgál.


A dalhoz bensőséges hangulatú klipet készítettek, amely az év során forgatott amatőr felvételekből tevődik össze, "már hónapok óta gyűltek a videók, mígnem egy nagy egésszé álltak össze Fodor István kezei alatt, a dal stúdió változatát pedig Szende Balázs készítette el, aki mindamellett dobolt és produceri munkát is végzett a track-en.” - mesélte az alapító dalszerző, Nani (Németh Anita). 

"Van már minden évszakhoz illő dalunk, amely vagy meg is nevezi az adott időszakot, vagy olyan zenei elemekkel operál, amik megidézik azt. A bohém tavaszi dalunk, a 'Májusi mámor', a téli a reményteljes 'Napballada' után jöjjön a kirakós legújabb darabja, a 'Tenger', amit én egyértelműen a nyárhoz passzintok. Ezt a dalt Szekeres Nóra verse alapján írtam meg és öntöttem formába, kiválasztva azokat a sorokat, amelyek a leginkább működhetnek a zenei környezetben. Mindenképp könnyebbség úgy alkotni, hogy már csak a dallamvilágra kell fókuszálni, de mindig csak olyan vers ihlet meg, ami számomra aktuális az adott pillanatban, és a mondanivalója a lelkemig ér." - mesélte Nani az alkotásról.

Szekeres Nóra, szerző megosztotta velünk, hogy is értelmezhetjük a verset: "A dal alapjául szolgáló vers párhuzamot von a tenger és a szerelem témája között. Egyszerre csodálatos, hívogató, lenyűgöző mind a kettő. Az ember elképzeli, milyen varázslatos lesz, aztán amikor a vágyott kedvessel találkozik, vagy a homokos tengerparton áll, az ezzel járó érzelmi élmény megijesztheti. A szerelem, akárcsak a tenger, elsöprő, elemi erő, sokkal hatalmasabb az embernél. Ugyanakkor mind a kettővel megélhető az egységélmény, a minden egy, a minden kerek egész varázslatos érzete. Amíg az ember csak fantáziál róluk, sokkal vonzóbb egy randevú vagy egy elképzelt merülés a tenger habjaiban. A valóságban viszont a mélységük által hordozott veszélyek és (érzelmi) sérüléstől való félelem nagyon ijesztőek lehetnek. „Szédítő szakadék szeli a vágy és a valóság közötti teret: ahogyan a képzeletben él, s ahogyan a létezésben dübörög” – a szerelemről és a tengerről egyaránt elmondható ez. S végül, az ideák és félelmek találkozásánál megszülethet a jelen elképzelhetetlen valósága."


forrás: Marton László