Ugrás a fő tartalomra

ITT A DAL: Az önfeledt szabadság nyomába ered a Meg Egy Cukorka

Létezik-e olyan, hogy stresszmentes élet? Van-e megoldás a szorongásainkra? Miért nem lehetünk önmagunk a mindennapokban? A budapesti rockzenekar legújabb dala azt az állapotot örökíti meg, amikor az ember egy stresszes időszak után ráeszmél arra, hogy nem feltétlenül kell gyomorgörccsel végigcsinálni a hétköznapokat.


Fellélegezhetnek a Meg Egy Cukorka rajongói, hiszen 2021-es KERESEM című második nagylemeze után végre új szerzeménnyel jelentkezik a formáció. A tagok bevallása szerint a PEDIG egy gondokkal teli időszak végén való fellélegzés pillanatát örökíti meg, ami elvezet ahhoz a gondolathoz, miszerint kultúránk által bele vagyunk kényszerítve abba, hogy ne lehessünk önmagunk. 

 "A dalt egy iszonyatosan stresszes időszakban írtam. Nagyon sok dolgot kellett akkoriban egyszerre csinálnom a zenekarban és erre rá is ment az akkori kapcsolatom. Az ebből való fellélegzés és elengedés volt a szöveg egyik fő mozgatórugója, bár ahogy sokszor említem, én nem írok tudatosan dalszöveget. Nem keresek soha témát, csak hagyom, hogy megtörténjen velem" – meséli Hárs Barna.

A zenekar énekese azt is elárulta, hogy a tőlük megszokott mély gondolatokat ezúttal új megközelítésben örökítette meg: "Ez egy folyamat dal azt hiszem. Nincs refrénje. Egy történetet mesél el szavakkal és a zeneiséggel egyaránt. Egyfajta érzelmi hullámvasút."

A friss szerzeményt hamarosan új dalok követik, miközben a zenekar már javában készül az október 28-ai lemezvárós nagykoncertjére, ahol szeretnének egy kis ízelítőt adni a jövő Meg Egy Cukorkájából. 


forrás: Mihályi Dávid