Ugrás a fő tartalomra

ITT JÁRTUNK: Az idei év egyik legnagyobb zenei élményét nyújtotta a Two Steps From Hell Live

Azt hiszem, sokáig érezni fogom a tegnap este lélekemelő hatásait, ugyanis a Budapest Sportarénában került sor a Two Steps From Hell Live innovatív műsorára. Az előadás valóban pazar volt, már csak a felcsendülő stílusjegyek miatt is, hiszen akadt itt némi rock, metál, filmes dallamok, de még kelta beütés is. Brutálisan zseni zenészek bizonyítottak, akik közül nehéz kedvencet kiemelnem, mert hol a zongora, hol a dob mögül érkeztek olyan energiák, amelyektől hosszú percekig rázott a hideg, máskor pedig egy hegedűs szólista repített el a menyországba, vagy éppen nagyon-nagyon mélyre. Minőségi szuggesztív témákkal, epikus zenével olyan brutális érzelmi-, fantáziavilágba csöppentem, hogy jó ideig nem szeretnék még belőle kimászni.

A repertorár remekül építkezett, az est során olyan zenék csendültek fel sokak örömére, mint a Protectors of the Earth, az Empire of Angels, a Fractured Soul, a Star Sky, a Love suite, az Away With Your Fairies (két verzióban is hallhattuk) a Victory, a Remember Me, a Never Give Up On Your Dreams, a Flight of the Silverbird, a Memoria, az Impossible, vagy éppen a Heart of Courage. 

Nem csak Thomas Bergersen és Nick Phoenix virtuózok nyűgöztek le újra meg újra, de a vérprofi Odessa zenekar is. A zenei élmény során végig az az érzésem volt, hogy a színpad összes szereplője együtt lélegzik, hogy pontosan ugyanaz a vér csörgedezik az ereikben. Vérprofi hangzás, szép színekkel, effektekkel dolgozó fénytechnika, visszavágyás. Sok ilyen zenei élményt még Magyarországnak!

szerző: nikiahatos