Ugrás a fő tartalomra

A Tokaji Bornapokon mutatkozik be a Kamilka & Pesti Sikk zenekar ihlette gyöngyözőbor!

Idén 10 éve, hogy Hollywood tündöklő zenés-filmes világa, a hazai sikkes, csillogó swing korszak elevenedik meg a Kamilka & Pesti Sikk munkásságában. Az NKA által többszörösen támogatott dalszövegíró, énekes, Kiss Kamilka és a kétszeres Fonogram-díjas zeneszerző, zongorista, Lőrincz Ádám az aranykor fényűző stílusát a mai modern igényekhez igazítva hozza közel a közönséghez, mindezt 100%-ban magyar nyelven.


A 2023-as év azonban nem csak ezért mérföldkő a formáció számára, ugyanis októberben bemutatkozik Magyarország legsikkesebb hazai bora, a Benkő Borház pincészetének ékköve, a Pesti Sikk gyöngyözőbor!

„A Kamilka & Pesti Sikk zenekar ihlette ezt a borunkat, akik egy elképesztően tehetséges formáció! Életvidámság, fiatalos lendület, kirobbanó energiák – ez a Pesti Sikk!” – mondta a Benkő Borház a palackról.

Az első Sikkes kóstolóra október hetedikén, szombaton 18 órás kezdettel a Tokaji Bornapok keretein belül egy ünnepi koncerttel, közönségtalálkozóval együttesen kerül sor. Kamilka és Ádám zenekara sok szeretettel várja a tokaji borok és a magyar swing-pop szerelmeseit a SZERELMI pincesoron, a már említett Benkő Borházban.

AMIT A TUDNI LEHET PESTI SIKK GYÖNGYÖZŐBOR KAPCSÁN:
Halvány citrom, zöldes reflexekkel. Intenzív felhabzás, gyorsan eltűnő hab, nagy buborékok. A fajtára jellemző kirobbanó illat, bodza és lime, pici tömjén és édes fűszerek, fehér virágokkal, főleg jázminnal a háttérben, de egy pici palackérettségre utaló gyurmás jegy is felbukkan. Kóstolva bodzaszörp, könnyed, üde és friss, penge savakkal, zöldalmával és bodzával. Igazi üdítő, teraszos sláger, ez még annak is ízleni fog, aki alapvetően nem szereti a bort!