Ugrás a fő tartalomra

ITT A KLIP: Könnyed nyári dallal jelentkezik a Belau és Myra Monoka

A nemzetközi zenei színtéren is egyre ismertebb Belau az elmúlt években komoly sikereket ért el két koncepcionális albumával. Az Európa-szerte sokat koncertező zenekar, most 7 év után ismét Myra Monokaval alkotott, amely része az október 27-én megjelenő Apriori című lemezüknek. Az új dal a formációra jellemző önismereti témákat feszegeti egy könnyed, nyári hangulatú köntösben.


A friss Focus című dalban, amely egy nagymarosi elvonuláson született még télen, ezúttal a zenekarral sokat turnézó Myra Monoka a vendég.

"Emberek millióit érdekli, hogy milyen módszerek segítenek abban, hogy meg tudjuk különböztetni azt, hogy mi az, ami szolgál bennünket és mi az, amit reflexek, traumák és konvenciók mentén alakítunk ki magunkban. Minden nagy történeti vallás alapjául szolgáló misztikumban rejlik pár olyan univerzális megoldás, mely segít eligazodni abban, hogy miként tudunk navigálni ebben a világban és mi adhat érvényt a döntéseinknek. A meditáció, a böjt és a sors elfogadása a félelmeink leküzdésén keresztül közös nevező. Az emberek elfelejtették ezeket, de, ha újra felfedezzük mindazt, amire már az emberiség rájött egyáltalán nem biztos, hogy rossz nyomon járunk. Ami minket szolgál annak a túl partján rejlik amitől félünk” – mesélte a zenekar, aki a harmadik, Apriori című albumának utolsó simításait végzi, amely előreláthatólag 2023 október 27-én lát napvilágot. 

Az ország egyik legkeresetteb export zenekara a budapesti, november 3-ai lemezbemutatója mellett idén többet között Franciaországban, Belgiumban, Dániában, Lengyelországban, Szerbiában, Csehországban, Szlovéniában, Szlovákiában, Romániában lép színpadra.