Ugrás a fő tartalomra

BULIZZ: Tizedik szülinapjára készül a Muriel

A Muriel 2022-es visszatérése után új lendülettel vágott neki a zenekarozásnak. Az évforduló kapcsán összeszedtük tíz év legemlékezetesebb pillanatai mellett azt is, hogy mire számíthatunk a srácoktól a közeljövőben...


A magát roots-pop-rock bandaként definiáló Muriel 2013-ban alakult. A srácok hamar ráéreztek a tökéletes receptre – mintha patikamérlegen mérték volna ki a hangszerek virtuóz összjátékának és a dallamtapadásra erősen alkalmas pop behatásoknak a kombinációját. Ennek köszönhetően 2014-ben első nagylemezükről több dal is rotációba került a Petőfi Rádióban, például a She’s Insaint, a Low vagy a 11 Million Miles.

A Murielt nemcsak a rádiók fogadták tárt karokkal szinte azonnal. Ugyanúgy taroltak a hazai klubéletben is, amikor a debütáló korong után a Kiscsillag és a The Carbonfools előzenekaraként turnézták végig az országot. Rendszeres fellépőivé váltak az olyan nívós hazai helyszíneknek és fesztiváloknak, mint az Akvárium Klub, az A38 Hajó, a Barba Negra, a VOLT, a Művészetek Völgye és az EFOTT.

Rátermettségüket képesek voltak a legkülönbözőbb zenei környezetekben bizonyítani, szerepeltek például a Ganxsta Zolee és a Kartel 20 éves tribute lemezén, játszottak Berlinben a Bukahara vendégeként, az MR2 Akusztikra pedig kimagaslóan színvonalas műsort pakoltak össze. Első magyar szerzeményük, a Kávés 2019-ben jelent meg, amit a rákövetkező évben A Dal című műsor legjobbjai közé is beválogatták.

2020-ban a Muriel hosszabb csend után bejelentette feloszlását – ekkoriban még úgy tűnt, hogy a rajongók legnagyobb bánatára a srácok ebben a formában befejezték a közös zenélést. Szerencsére a döntés nem bizonyult örökérvényűnek, a visszatérést ráadásul óriási érdeklődés övezte: az eredeti felállás teltház előtt zúzott a Metro Club Theatre-ben. Azt, hogy mennyire nem csak egy emlékkoncertről volt szó, mi sem bizonyíthatta volna jobban, mint az év végén kiadott háromszámos magyarnyelvű EP, a Körbeér. A Muriel lelkesedése azóta töretlen. A formáció az idei évben már aktívan koncertezik és emellett arra is marad energiájuk, hogy méltó módon ünnepeljék a jubileumot. 

Gőzerővel dolgoznak a teljes egészében magyar nyelvű nagylemezükön és készülnek a tetőpontként elkönyvelhető nyár végi bulira a Kertemben. Fun fact: az esemény napra pontosan akkor lesz, mint a legelső koncertjük – persze 10 év eltéréssel. Augusztus 31-jére különleges műsorral készülnek, összeválogatták az elmúlt időszak legnépszerűbb dalait és olyan vendégekkel emelik az est fényét, mint Lee Olivér (ék), Csorba Lóci (Lóci Játszik) és Kohánszky Roy (Roy és Ádám, Roy Galeri).

forrás: Bodó Bence