Ugrás a fő tartalomra

BEST OF 2023: EZEKET HALLGATTAM AUGUSZTUSBAN

Holnap már szeptembert írunk, így hozom is az augusztusban megjelent kedvenc dalaimat. Ebben a hónapban is sok eklektikus szerzemény, album került kiadásra, íme azok, amelyek valóban megfogtak.

THE ANAHIT - AKKORIS

Januárban adta ki 10 dalt tartalmazó, igazi érzelmi hullámvasútat jelentő #VÁLSÁGPOP albumát a dark R&B-ben, pazar popban utazó The Anahit. A csapat azóta sem unatkozik, májusban új single-vel (bossbitch) lepték meg a rajongókat, augusztusban pedig egy még frissebb, ropogósabb különlegesség érkezett. Az akkoris számmal ugyanis minden korábbinál elektronikusabb irányba mozdultak el Csányi Ritáék, amit egy drum&bass-es dob húz tovább. A dalszöveg ezúttal is több nyelven adja át üzenetét, ami egy olyan túlfűtött lelkiállapotot fog meg, amikor az ember mindenért magát hibáztatja. Aztán mégiscsak új erővel folytatja az útját... A dal szövegét Rita írta, zenéjét  Rita, Sashegyi Soma, Kocsis Dániel együttesen álmodta meg, a mix, master teendőket pedig Soma látta el.

TORNÓCZKY ALL ACCESS - ÖRDÖG VIGYE EL

Szeptember tizenötödikén, pénteken érkezik a minőségi rock-bluest képviselő Tornóczky All Access első albuma, avagy az Elkezdték, folytatjuk. A korongról elsőként a Kémia dal érkezett meg még májusban, most pedig itt egy újabb előfutár, az Ördög vigye el klipje. Stressz, szorongás, rengeteg munka, megoldásra váró problémák. A nagy betűs életben végül minden jóra fordul. Vagy nem? Járj utána a friss-ropogós anyagban!    

SZAKÁCS GERGŐ - FÉNYKÉP, NAGY HÁTTÉRREL

Szakács Gergőtől nem áll távol a versek megzenésítése, feldolgozása, hiszen korábban stabil tagja volt a Red Bull Pilvaker projektnek is. Ezúttal egy Csoóri Sándor íráshoz nyúlt hozzá, ami nem más, mint a Fénykép, nagy háttérrel. A dalban Gergő saját gyermekkorát, tinédzser éveit idézi meg, roppant jó érzékkel, ízléssel.


BYEALEX ÉS A SLEPP - SZÉLTOLÓ

ByeAlex népszerűsége vélhetően annak is köszönhető, hogy képes egyszerre felszabadító, ugyanakkor mély hangulatokat megjeleníteni dalaiban. Nincs ez másként az augusztusban kiadott széltoló-val sem, amelyben mások véleményét ötvözi saját belső világával. A szám szövegét, zenéjét Alex álmodta meg, a producer, mix, maszter teendőket pedig Somogyvári Dani látta el.


szerző: nikiahatos