Ugrás a fő tartalomra

MEGJELENT! Megérkezett Solére KIKI című EP-je

Szigeti Zsófi 2020-ban adta ki első dalát Solére néven, azóta pedig egyike lett a hazai zenei paletta legmeghatározóbb új generációs előadóinak. Az elektronikus popban mozgó énekes-dalszerző az elmúlt 3 évben megjelentetett több rádió toplistás single (Védtelen, Nem ijeszt meg), és egy kislemez után 2022-ben szinte minden fesztiválon fellépett (Volt, Strand, Sziget stb.) emellett a Budapest Park színpadán is bemutatkozhatott már. Év végén megjelentette 16 plusz egy dalos IMA című első nagylemezét, amely elhozta számára a szélesebb közönség, és a szakma elismerését is majd közel teltházas koncerten egyedülálló vizuális koncepcióval mutatta be azt, az Akvárium Kishallban.


Idén több, mint fél év után a saját bevallása szerint rengeteg változást élt meg Solére. Új kislemezzel jelentkezik, amely az IMA után egy könnyedebb hangvételű nyári anyag lett.

„Az IMA bemutatása után pár hónapra visszatértem a hétköznapi életembe, ahol az azt vettem észre, hogy már semmi nem olyan, mint a megjelenés előtt. Az életemben eddig biztosnak hitt dolgok bizonytalanná váltak. A zsizsgő otthonomból csendes kuckó lett, a mindig kíváncsi tapasztalni vágyásomból egyedül töltött napok, az esti sétáimból a kutyával meg, hogy valaki mindig megszólított. Minden szempontból új helyzetekben találtam magam. A barátságaim még jobban felértékelődtek és sokkal többet jártam haza. Nem nagyon volt más választás, ahogy a produkcióm úgy én is felnőttem. Átrendeződtek a mindennapjaim és az értékrendem, ami először furcsa volt, de ma már látom, hogy mennyivel jobb így. Az EP megírása alatt sikerült megélnem ezt az új ismeretlen, ezáltal izgalmasabb életet.” – mondta Zsófi az új anyag születéséről.

A KIKI címre hallgató kislemezen három új dal található a nemrég megjelent Frankoval közös Chili című szerzemény mellett. Két vadonatúj szóló mellett a korábbi Védtelen című sláger után most egy újabb közreműködés is készült Dárdai Blankával.

Az új dalokról így beszél Solére:
„KIKI: Néha nem tudom, hogy képzelem-e vagy valóság-e az, hogy valakinek pont elég vagyok, hogy nem vagyok túl más, nem vagyok túl sok vagy túl kevés. A KIKI az a pillanat amikor a biztosság érzés átfordul bizonytalanságba.
Bacchus: Reality check! Fáradt vagyok látni ami a világban történik, amerre az ország halad vagy csak a közvetlen környezetem szenvedését. Ilyenkor hátradőlök, töltök egy pohár vörösbort, és próbálom előhívni a pozitív gondolataimat, de néha már nem marad más, csak hogy kicsit tényleg mindent leszarok..
Egészen: Nekem nem jó bárki.
Chili: Péntek este, ami hétfő hajnalig tart.”

Solére július 27-én mutatja be az új EP-t az A38 Hajó teraszán majd idén is elcsíphetitek a fesztiválokon (pl. Campus, Művészetek Völgye, Sziget), illetve Augusztus 18-án a Brains vendégeként a Budapest Parkban is, ahová új különleges show-val készül.


forrás: Dobó Réka
fotó: Sivák Zsófia