Ugrás a fő tartalomra

ITT A KLIP: Újra tombol a Kozmix slágere?

Az utóbbi öt év zenei sikertörténetének része a sztár producer Lotfi Begi, aki idén május végén összesen 17 platina-és 4 aranylemezt vehetett át. A formabontó feldolgozások szenvedélyes képviselője ezúttal a 2000-es évek partijelképét, a Kozmix Kis világ című felvételét porolta le az aktuálisan uralkodó zenei trendeknek megfelelően. A formáció egyik legnépszerűbb örökzöldje 23 év után végre méltó módon videóklippel együtt debütál!


Begi 2022-ben a hazai rádiók legtöbbet játszott lemezlovasa lett. Burai Krisztiánnal közös Háborgó mélység 2, a tavaly kiadott, zseniális Ámokfutók-feldolgozás, A hold dala is felkerült a rádiós élbolyba. Idén pedig már a Warner Music Group, globális kiadó is szerződtette a DJ-t, aki az amerikai énekesnővel, Cecilia Gaulttal közösen kiadta a Heartbreak-et.

Begi elárulta, hogy mi a sikerének titka: „Mindig próbálok árgus „fülekkel” figyelni arra, hogy mi az a hangzás, amire a magyar közönség vágyhat. Nemzetközi szinten az látszik, hogy az elektronikus zenébe kezd beszivárogni az ezredforduló környékén uralkodó (euro)rave-s hangulat. Nem titok, hogy David Guetta és Calvin Harris is hasonló zenékkel rukkolt elő mostanság. Itthon ritkán hallok ilyen jellegű számokat, engem pedig éppen a műfaj egyik hazai úttörőjével, a Kozmixszal hozott össze a véletlen egy backstage-buli során. Fel is kértem őket egy együttműködésre és szerencsére örültek a kezdeményezésemnek.”

A jövőre harminc éves jubileumát ünneplő csapat jelenleg is nagy rajongótáborral büszkélkedik, Lányi Lala és Horváth Zsolt (Hozso) kibővített zenekarral továbbra is koncertezik. A banda nevéhez olyan klasszikusok kötődnek még, mint a Holnapután vagy az Angyal.

Az újragondolt bomba egyből két verzióban – egy kibővített és egy rádiós formában - hallgatható meg, illetve végre videóklippel együtt élvezhető az eurorave-fergeteg.


forrás: Fehér Emma