Ugrás a fő tartalomra

ITT A KLIP: Első duettjével jelentkezik NOIRA

Új dallal jelentkezik készülő, bemutatkozó nagylemezéről NOIRA. A Pillow talking egy súlytalan szerelmi történet, ami Rajcsányi Nóri projektjének az első duett együttműködése.

„Amikor a Pillow talking topline - ját, vagyis a dalszöveget és énektémát meg írtam kb. 1 éve, már akkor is duettnek szántam ezt a dalt. 2022 novemberében a Zeneszöveg.hu szervezésében megvalósult Songbook Songwriting Camp-en ismerkedtem meg a nameatmark művésznéven alkotó Németh Márkkal és azonnal rá gondoltam, mert a táborban rögtön kiderült számomra, hogy nagyon hasonló zenei stílusokat szeretünk. Szerencsére Márk nagyon boldogan igent mondott a felkérésemre.”–mesél Nóri arról, hogyan került mellé duettpartner ként Márk.

Ahogy NOIRA eddig megjelent dalaiban, a Pillow talking-ban is fellelhetőek az old-school - és az alternatív R&B-re jellemző, illetve soul és neo-soul stíluselemek, amivel különleges hang a hazai zenében.

Ez az első dal, ami a Hajógyár Nagylemez Programjának támogatásával készült el, és az Every Time illetve a Shitty Person után harmadik single-ként jelenik meg NOIRA debüt albumáról. A hangszerelését és producálását Gyarmati Fanny építette fel, majd már a Nagylemez Program részeként Doór Matyi véglegesítette és mixelte, akivel együttműködésben a teljes nagylemez is születik majd.

„A Pillow talking hangzását többféle izgalmas elem adja: hangsúlyos az alap groove-ot kiegészítő percussion textúra, illetve egy karakteres, gyors szintetizátor arpeggio, a bridge-ben pedig vocoder effekt is feltűnik. Emellett a bridge érdekessége még, hogy ¾ -es és 4/4-es ütemek váltják egymást benne, megtörve a 4/4-es groove-ot. ” – avat be a produceri folyamtokba Nóri alkotótársa, Gyarmati Fanny.

A zenén túl a Pillow talking hangulat át erős vizuális támogatással keltették életre – videós és képi formában , amiről Nóri így mesélt: „A dalhoz készülő videoklipet Steinmacher Ádám készítette, ahogy korábban az Every time videoklipjét is. Ádám modern, letisztult képi világával tökéletesen képes a vizuális térben életre kelteni a NOIRA dalokat. A Pillow talking borítóképét pedig Sutus Fanni fotózta egy korábbi stúdiós fotózás alkalmával.”


forrás: Bodó Bence